Clicky

SUCUL DE CARTOFI, CEL MAI BUN LEAC PENTRU BOLILE DE STOMAC

Sucul din cartofi cruzi nu are egal în tratarea bolilor de stomac, fiind un bun remediu împotriva acidității gastrice și a ulcerelor gastrice.

Cartofii conțin cantități mari de beta-caroten, vitaminele A, C, B1, B2, B6 și acid folic, potasiu, calciu, magneziu și fier.

Trebuie menționat că, din punct de vedere terapeutic, cea mai importantă zonă a cartofului este coaja, adică exact partea care de obicei se aruncă. Coaja cartofilor conține flavonoide cu acțiune antioxidantă și antituorală, fibre alimentare și compuși fenolici, cu efect de reglaj asupra activității cardiace.

Așadar, este important ca sucul să fie preparat din cartofi care nu sunt curățați de coajă. Cartofii se spală bine, sunt tăiați bucăți și se introduc în storcător. Se obține un suc de culoare gălbuie, care se consumă imediat după preparare, pentru a nu se oxida.

Sucul de cartofi, care nu este neapărat foarte plăcut la gust, se recomandă în ulcerele gastrice, duodenale și în diabet.

De asemenea, sucul de cartofi se recomandă în bolile cardiovasculare, consumându-se un pahar de 200 ml de 2-3 ori pe zi. O astfel de cură trebuie să țină 45 de zile. Se recomandă pentru prevenirea puseurilor de hipertensiune arterială și a cardiopatiei diabetice.

În plus, sucul de cartofi este antiinflamator, el ajutând în calmarea durerilor artrice, dar fiind recomandat și în tratarea durerilor de spate și a durerilor de cap. Sucul de cartofi reduce depunerea de acid uric la nivelul articulațiilor, având efect în ameliorarea gutei și reumatismului.

Sucul din cartofi ajută și la reducerea greutății. Pentru a obține acest rezultat, se bea o ceașcă de suc pe zi, dimineața pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare. Sucul de cartofi băut seara asigură și un somn profund și odihnitor.

În general, sucul de cartofi se poate combina cu sucul de mere și cu cel de morcov.

Atenție! Acest articol are scop informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

ULEIUL DE MACADAMIA, UN ULEI PENTRU FRUMUSEȚE

Next post

CE ESTE SINUZITA SI DE CE APARE

post-img