Clicky

SUC PROASPĂT DE DOVLECEI

Dovlecelul este considerat o legumă dietetică, care are un conținut redus de glucide și care conține celuloză și componente minerale.

Dovlecelul este un aliment sărac în calorii, însă furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanți. Datorită compoziției sale nutriționale, includerea acestuia în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului. 

Da, nu are un gust prea apetisant, dar are atât de multe beneficii pentru sănătate, încât dovlecelul merită să-și facă loc în alimentația noastră.

Beneficii:

1.Ajută digestia. Conținând apă și fibre, dovlecelul îmbunătățește tranzitul intestinal și previne constipația.

2. Controlul glicemic. Dovleceii sunt foarte săraci în carbohidrați și au un indice glicemic foarte scăzut. Astfel, ei nu provoacă o creștere semnificativă a glicemiei.

3. Sănătatea ochilor. Dovlecelul este o sursă bogată de luteină și vitamina A, esențială în dezvoltarea celulelor active din organism și în menținerea vederii bune.

4. Pierderea în greutate. Dovleceii conțin fibre alimentare care ajută la arderea grăsimilor.

5. Întinerire. Dovleceii ajută la formarea colagenului, necesar pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.

Dovlecelul este un aliment destul de versatil și se poate introduce cu succes în diferite preparate alimentare, putând să fie consumat fiert, preparat la grătar sau în cuptor.

În plus, dovlecelul poate să fie consumat sub formă de suc proaspăt. Rețeta de suc de dovlecei recomandată de Marioara Niță este următoarea:

Sucul se obține din 300 g dovlecei, folosind storcătorul. Rezultă aproximativ un pahar de 200 ml de suc. Sucul trebuie consumat imediat, deoarece intră rapid în fermentație.

Sucul din dovlecei nu are un gust prea plăcut, dar devine suportabil dacă se adaugă în el puțină lămâie sau îl combinăm cu suc de morcovi. Gustul dezagreabil merită să fie suportat pentru efectele sale antireumatice, de normalizare a tranzitului intestinal, anticancerigene și de reîntinerire.

Atenție! Cura cu dovlecei proaspeți, mai ales consumați sub formă de suc, poate provoca diaree, balonare și crampe abdominale. Acesta este motivul pentru care tratamentul trebuie să înceapă cu cantități mai mici și să crească pe măsură ce sistemul digestiv se obișnuiește cu acest aliment.

Distribuie
post-img
Prev post

STII CA ESTE PARFUMATA, DAR CE ALTCEVA MAI STII DESPRE EA?

Next post

ESTETICIANUL, PRIETENUL TAU!

post-img