Clicky

SUBSTANTELE MINUNE CARE STIMULEAZA PRODUCTIA DE COLAGEN

SUBSTANTELE MINUNE CARE STIMULEAZA PRODUCTIA DE COLAGEN

Nu există un elixir al tinereții veșnice, dar putem să ținem departe ridurile cu 4 substanțe care au un puternic efect anti-aging. Retinolul, bakuchiolul, niacinamidele și vitamina C trebuie să intre pe lista de “must have” a rutinei tale de skincare, dacă vrei un ten fresh & young.

Retinolul

Pe cât este de benefic, pe atât este de controversat. De ce? Atunci când știi cum să-l folosești, îți va îmbunătăți textura pielii. Dacă îl aplici “după ureche”, te poți alege cu iritații, acnee sau pete.

“Can we skip to the good part?” Retinolul diminuează ridurile fine, porii dilatați, ajută la tratarea acneei, atenuează petele pigmentare și stimulează producția de colagen. Folosit în rutina de seară, îmbunătățește considerabil textura pielii.

Dacă îți dorești să te bucuri de beneficiile lui, trebuie să respecți câteva indicații destul de stricte. Până să ajungi să-l folosești în fiecare seară, trebuie să începi să-l incluzi treptat în rutină. Inițial, aplică-l de două ori pe săptămână, apoi crește utilizarea lui la 3 aplicări și continuă. Tenul tău are nevoie de aproximativ o lună și jumătate pentru a se obișnui cu retinolul.

Atenție! Nu-l aplica în aceeași rutină cu exfolianți sau vitamin C pentru a nu irita tenul. Folosește-l doar seara, împreună cu un ser cu niacinamide și o cremă pe bază de ceramide. Spf-ul este obligatoriu în timpul zilei, atunci când aplici retinol în rutina de seară.

Bakuchiol

Este o altă substanță fabuloasă pentru ten și nu exagerez când spun asta. Gândește-te doar că mai este numit “retinol natural” sau „botox din plante”. Bakuchiolul este alternativa ideală a retinolului pentru persoanele cu tenul sensibil și reactiv. Are aceleași beneficii ca retinolul, dar spre deosebire de acesta nu supune tenul sensibil riscului de a se usca, irita sau înroși.

Niacinamidele

Sunt esențiale pentru sănătatea și frumusețea tenului. Niacinamidele susțin bariera hidrolipidică a tenului, reduc roșeața, tratează hiperpigmentarea și acneea, diminuează porii dilatați, reglează excesul de sebum și au efect anti-aging. Ce poți să vrei mai mult de la ele?

Ține minte doar că serul cu niacinamide trebuie să-l aplici după tonicul hidratant și înaintea retinolului. De asemenea, vine la pachet cu obligația folosirii spf-ului pe timpul zilei.

Vitamina C

Această regină a glow-ului din skincare, nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. Dacă aplici retinol seara, folosește vitamina C dimineata, direct pe tenul spălat și uscat. Aplică apoi produsele din rutina matinală, sau doar un spf cu vitamina E. Vei observa cum tenul tău va fi luminos și va “radia” întreaga zi.

Pe lângă acest glow fabulos pe care îl oferă vitamina C, aplicarea ei zilnică duce la stimularea producției de colagen și elastină, previne apariția petelor pigmentare și potențează efectul spf-ului.

Distribuie
post-img
Prev post

ATENTIE, PARINTI! VARSTA PERICOL PENTRU COPIII DUMNEAVOASTRA

Next post

PRIMA VIZITĂ DIN VIATĂ LA STOMATOLOG: LUCRETIA PANA - MEDIC STOMATOLOG

post-img