Clicky

Strict interzis pe stomacul gol!

Strict interzis pe stomacul gol!


Trăim pe fugă și ne începem ziua sărind peste micul dejun. Nu doar cafeaua pe stomacul gol ne poate afecta într-un fel sau altul, ci și alte lucruri pe care poate nu le conștientizăm, cum ar fi sportul sau medicamentele luate înainte de a mânca.
Ce nu e bine să faci pe stomacul gol
În primul rând, să nu iei pastile, cu excepția cazurilor în care doctorul specifică că medicamentul respectiv trebuie luat pe stomacul gol, spune dr. Ovidiu Peneș.
Cafeaua stimulează foarte multe secreția gastrică. Dacă totuși nu reușiți să mâncați ceva înainte de cafea, puneți puțin lapte în cafea.
Orice fel de alcool pe stomacul gol face extrem de mult rău. Pe termen scurt, amețești mai repede, dar pe termen lung, alcoolul pe stomacul gol afectează rinichii, ficatul și inima.
Guma de mestecat. Toate secrețiile se activează și distrug mucoasa. Dacă vrei să nu te îngrași și nu vrei să-ți strici tubul digestiv, nu mesteca gumă mai mult de 5 minute dimineața.
Să nu faci sport intens! A face sport pe stomacul gol nu te ajută să slăbești. E bine să iei o gustare cu 40 de minute înainte de sport.
Nu te duce la cumpărături cu stomacul gol! Cumperi mâncare de zece ori mai mult decât ai nevoie. Dacă te duci înfometat la cumpărături, mai bine nu folosești cardul.
Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol. Este foarte stimulant pentru secreția gastrică, avertizează dr. Ovidiu Peneș.
Nu în ultimul rând, nu te certa pe stomacul gol!

 

DOCTOR OVIDIU PENES

DOCTOR OVIDIU PENES

DOCTOR IN STIINTE MEDICALE
Distribuie
post-img
Prev post

AFECȚIUNI DENTARE LA COPII

Next post

CUM EVITAM IMBOLNAVIREA COPIILOR IN ACEASTA PERIOADA

post-img