Clicky

STITI CARE ERAU FRUCTELE ZEILOR DIN GRECIA ANTICA?

STITI CARE ERAU FRUCTELE ZEILOR DIN GRECIA ANTICA? LE GASIM SI IN GRADINA NOASTRA!


În Grecia Antica, perele erau utilizate ca remediu natural împotriva senzațiilor de greață. Astazi, utilitatea perelor s-a dovedit benefică pentru sănătatea generală a oamenilor.
Perele sunt fructe sărace în calorii, ce conțin apă în proportie de 80%, fibre, potasiu, fier, vitamina A și vitamina C.
Atenție! Pentru a beneficia de proprietatile benefice ale perelor, acestea trebuie consumate cu coajă.
Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, perele sunt printre fructele cele mai sărace în calorii. Sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și conferă senzație de sățietate, deci fac parte dintre fructele recomandate în diete de slăbire.
Au un efect benefic asupra digestiei, fiind bogate în fibre insolubile ce accelerează tranzitul intestinal, stimulează și secreția de sucuri digestive.
Perele sunt benefice și pentru sănătatea inimii, reducând tensiunea arterială și nivelul de colesterol din sânge.
Totodată, perele sunt recomandate și pentru persoanele care au diabet, deoarece consumul de pere ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge echlibrat. Sucurile de pere reglează digestia fiind foarte recomandate celor care sufera de diabet zaharat și obezitate.
Pot preveni diverse forme de cancer fiind bogate iîn antioxidanți: cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată
Perele au un rol important în procesul de vindecare din perioada convalescenței, datorită conținutului de vitamina C și de acid absorbic. Infrumusețează părul și tenul datorită conținutului de vitamina A. Consumul de pere poate avea efect anti-îmbâtrânire asupra pielii, prevenind apariția ridurilor și a petelor cauzate de procesul de îmbătrânire. Consumul de pere poate reduce și căderea părului.

Distribuie
post-img
Prev post

CE INSEAMNA NUTRITIA PENTRU MINE? ELENA FEDORCAN - NUTRITIONIST

Next post

CÂT DE MULT A CRESCUT NUMĂRUL DE CAZURI DE INFERTILITATE MASCULINĂ

post-img