Clicky

ȘTII DE CÂTE TIPURI ESTE FOAMEA?

Pentru inceput, ar trebui sa facem diferenta intre foamea fizica, cea reala si cea pe fond emotional.

Foamea emotionala apare brusc, poate fi confundata cu un sentiment coplesitor si urgent ca: “trebuie sa mananc ceva”.

Foamea fizica intervine gradat si te poti abtine cu usurinta.

Foamea reala este cel mai putin pretentioasa, orice aliment pe care il ai la indemana, salata, fructe, mancare gatita, te satisface fara probleme.

Dupa ce am incercat sa explicam rapid resorturile celor trei tipuri de foame, haideti sa particularizam putin pentru fiecare in parte.

Foamea din motive emotionale te trimite in zona alimentelor nesanatoase, dar care iti furnizeaza rapid energie. Atunci cand mananci emotional nu esti constient de actul hranirii, poate tocmai din acest motiv o cutie cu inghetata se termina fara sa-ti dai seama iar o punga cu chips-uri fosneste a gol dupa cateva minute.

In alta ordine de idei, atunci cand iti este foame in mod real, te opresti cand te saturi.

Foamea fizica vine din stomac, pe cand cea emotionala, din cap. Mirosurile, aromele si texturile te atrag iar atunci cand vrei neaparat ceva dulce se pare ca exista o lipsa de afectiune in viata noastra. Foame emotionala creeaza cateodata sentimente de regret si rusine, pe cand cea reala ramane fara niciun fel de vinovatie.

Incercati sa fiti bine cu voi, asa veti avea un echilibru in tot ceea ce faceti iar disfunctiile organismului vostru se vor regla de la sine.

Aceste informatii nu tin niciodata locul unei vizite la medicul de familie.

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTATIA CARE GRABESTE VINDECAREA UNEI FRACTURI

Next post

CUM AFECTEAZĂ PILULELE ANTICONCEPȚIONALE SĂNĂTATEA FEMEILOR?

post-img