Clicky

ȘTII CĂ IUBIREA ÎȚI AJUTĂ SĂNĂTATEA?

Dragostea este sentimentul care te face sa crezi ca poti zbura sau poti merge pana la capatul lumii pentru persoana iubita. Nimic nu este prea mult, prea greu sau imposibil! Este dragostea o stiinta sau doar un sentiment fabulos pe care nu- l poti explica?

Aveti senzatia atunci cand va imbratisati cu cineva ca se instaleaza o stare de bine si parca orice durere dispare? Totul se datoreaza oxitocinei, o substanta chimica din creier, care este responsabila pentru combaterea durerilor, in special a durerilor de cap. Evident, imbratisarea trebuie sa dureze macar 20 de secunde.

Daca inima ta bate in ritmul dragostei pe care o daruiesti celui de langa tine este un dublu lucru benefic: pe de o parte viata ta este mai frumoasa cand iubesti, pe de alta parte, este si mai sanatoasa. Iubirea reduce riscul de afectiuni cardiace pe termen lung iar oxitocina, una dintre cele mai incredibile molecule, diminueaza stresul, scade tensiunea arterial si reduce anxietatea. Prin resorturi nebanuite, atunci cand esti indragostit, creste stima de sine si depresia incepe sa se anuleze.

Cand se mareste productia de endorfine, sistemul imunitar se imbunatateste si senzatia de bine se instaleaza in tot corpul. Tot iubirea este responsabila pentru aceste actiuni! Nu trebuie uitat faptul ca atunci cand esti indragostit dispare insomnia.

Cuplurile, in care pe langa respect exista si dragoste, tind sa traiasca mai mult si sa-si doreasca sa aiba o calitate buna a vietii . De aceea, sportul si dieta se regasesc in viata de zi cu zi.

Exemple ar mai fi si cu siguranta un medic ar putea sa dezvolte mult mai bine aceste argumente pro dragoste.

Noi va dorim sa iubiti sis a fiti iubiti! Viata va fi mai usoara si mai frumoasa!

Distribuie
post-img
Prev post

5 NUCI ȘI SEMINȚE CARE NE AJUTA SA PIERDEM ÎN GREUTATE

Next post

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ORGANISMUL NOSTRU DACĂ RENUNȚĂM LA ALCOOL TIMP DE O LUNĂ?

post-img