
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
STII CA ESTE PARFUMATA, DAR CE ALTCEVA MAI STII DESPRE EA?
Scortisoara este un condiment care poate fi folosit in cosmetica, in bucatarie si in diverse afectiuni medicale. Pudra maronie sau betisoarele cilindrice reprezinta picaturi de gust si momente de rasfat pentru toti cei care stiu depre beneficiile scortisoarei sau pur si simplu iubesc gustul aromat al acestui ingredient. In acest moment se cunosc peste 250 de specii de scortisoara iar copacii din coaja carora se obtine aceasta mirodenie cresc in diferite zone ale lumii, dar cu precadere tropicale.
Scortisoara este o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti. Conform unui studiu, dintr-un numar de 26 de plante si condimentele medicinale din lume, scortisoara este pe primul loc in ce priveste continutul de antioxidanti.
Va oferim cateva directii din domeniul sanatatii in care scortisoara consumata regulat si dupa indicatiile unui specialist poate ajuta la starea de sanatate.
Tensiunea arteriala – exista dovezi stiintifice care sustin ca un consum regulat de scortisoara poate reduce tensiunea arteriala.
Regleaza nivelul de zahar/glucoza din sange – consumul de scortisoara ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, in special la persoanale care sufera de diabet de tip II.
Atenueaza disconfortul digestiv – si a fost folosita in medicina cu acest scop de multi ani, datorita proprietatilor sale antimicrobiene si anti-inflamatorii. Consumata in bauturi calde, asa cum este ceaiul, scortisoara macinata imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza problemele digestive si simptomele sindromului de colon iritabil.
Sursa bogata de antioxidanti – scortisoara contine o serie de antioxidanti, printre care polifenoli, acid fenolic si flavonoide, care protejeaza organismul de stresul oxidativ si de efectele negative ale radicalilor liberi.
Are proprietati anti-inflamatorii – datorita continutului mare de antioxidanti, aceasta scade riscul bolilor de inima, a cancerului sau a tulburarilor psihice. In plus, scortisoara amelioreaza inflamatiile si poate fi benefica in tratarea durerilor, febrei musculare sau a durerilor menstruale.
Reduce nivelul colesteroului LDL – compusii care sa gasesc in scortisoara reduc nivelul de colesterol LDL (colesterolul „rau“) si al trigliceridelor din sange si pastreaza un nivel stabil al colesteroului HDL (colesterolul „bun“).
Protejeaza functiile cognitive – compusii din scortisoara activeaza proteinele neuro-protectoare care protejeaza functiile cognitive si celulele creierului impotriva bolilor degenerative, precum Parkinson si Alzheimer.
Protejeaza impotriva virusilor si a infectiilor – scortisoara are proprietati antimicrobiene, antifungice si antivirale care imbunatatesc sistemul imunitar. Astfel, organismul este protejat impotriva infectiilor, racelilor si gripei.
Date viitoare, despre calitatile scortisoarei care pot fi folosite in beauty.