Clicky

Câinele și sănătatea inimii

Un câine ne poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, unul dintre motive fiind acela că un câine trebuie plimbat, motivându-ne astfel și pe noi să facem mișcare.

Activitatea fizică de plimbare și joacă cu câinele contribuie la o mai bună sănătate cardiovasculară generală și la mai puține evenimente cardiovasculare acute de tipul infarctului de miocard. În plus, cei care au un câine și trec din păcate printr-un infarct au rate de supraviețuire mai bune, explică dr. Ștefan Bușnatu.

Într-un studiu realizat în 2009 de către cercetătorii americani de la UCLA, pacienții cu insuficiență cardiacă care au intrat în contact cu câinii de terapie timp de 12 minute pe zi au demonstrat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace și a anxietății.

În 2019 în Circulation (unul dintre cele mai prestigioase jurnale internaționale de cardiologie) au fost publicate date agregate pe mai multe studii legate de deținerea de câini, concluzionând că cei care au un câine au o reducere cu 24% a riscului de mortalitate de orice cauză, în comparație cu cei fără.

Distribuie
post-img
Prev post

CE VEDETA NU PUNE CARNE PE MASA NICI DE SARBATORI?

Next post

VREAU SA STII!

post-img