Clicky

SPORTUL LA TINEREȚE ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA CREIERULUI LA BĂTRÂNEȚE

Înțeleptul își face vara sanie și iarna car, spune un proverb. Parafrazând această maximă care și-a dovedit în timp veridicitatea, putem spune că înțeleptul face sport la tinerețe pentru o bună sănătate la bătrânețe.

Această ipoteză a fost confirmată, recent, de oamenii de știință din Statele Unite, care au descoperit că activitatea fizică la persoanele de vârstă mijlocie le oferă o sănătate a creierului mai bună la bătrânețe.

Rezultatele studiului, realizat în rândul a 1.604 de voluntari, au fost publicate în revista „Neurology”, publicație a Academiei Americane de Neurologie, relatează Rador.

Participanții au spus cât timp s-au antrenat la începutul studiului și apoi din nou după 25 de ani. În cazul voluntarilor, într-o etapă mai târzie a vieții acestora, au fost făcute studii privind semnele de deteriorare a sănătății creierului, cum ar fi leziuni cerebrovasculare și contracție a creierului.

Acest studiu demonstrează că exercițiul fizic este o modalitate importantă de a avea grijă de sănătatea creierului nostru”, a declarat dr. Sarah Imarisio, om de știință la organizația de caritate britanică Alzheimer Research.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că mai mult de 150 de minute de activitate fizică pe săptămână la vârsta mijlocie asigură o sănătate a creierului mai bună la bătrânețe.

Distribuie
post-img
Prev post

TREI SUCURI VERZI PENTRU MAI MULTĂ ENERGIE

Next post

CORTIZOLUL, HORMONUL DE STRES

post-img