Clicky

SPIRULINA, SANATATEA DIN ALGE!

Spirulina este o microalga verde-albastrui care are atat de multe beneficii astfel incat nici nu stim de unde sa incepe. Sa punem pe primul loc pierderea in greutate, faptul ca protejeaza inima si creierul sau ca regleaza zaharul din sange. Astea ar fi avantajele la o prima strigare.

Continuam!

Spirulina contine proteine si minerale si este o sursa buna de vitamin, are proprietati antioxidante si ajuta la reducerea colesterolului.

Mergem mai departe!

Spirulina ajuta la curatarea corpului si datorita ei rinichii si ficatul functioneaza corect. Are proprietati antiinflamatoare si antioxidante.

Si acum sa detaliem cateva dintre avantajele pe care le ofera aceasta alga fabuloasa!

Promovarea pierderii in greutate
Spirulina ofera proteine si cantitati bune de fibre care cresc timpul de digestie si senzatia de satietate, ajutand la reducerea consumului de alimente. In plus, aceasta microalga are un continut scazut de calorii si are cantitati bune de acid linolenic, un antioxidant care joaca un rol important in metabolismul si reducerea grasimii corporale.

Sustinerea sanatatii inimii
Fitocianina, principalul antioxidant prezent in spirulina, inhiba absorbtia colesterolului in intestin, scazand nivelurile de grasime din sange. In plus, alti antioxidanti prezenti in spirulina, cum ar fi beta-carotenul si acidul galic, contribuie, de asemenea, la reducerea nivelului total de colesterol, a colesterolului LDL “rau” si a trigliceridelor din sange si promoveaza cresterea colesterolului HDL “bun”, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare, cum ar fi infarctul, ateroscleroza si accidentul vascular cerebral.

Combaterea presiunii arteriale ridicate
Spirulina este capabila sa promoveze productia de oxid nitric, care are functia de a promova relaxarea vaselor de sange, ceea ce duce la o scadere a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, este important ca utilizarea spirulinei sa fie ghidata in mod corespunzator de catre medic pentru a evita scaderea foarte mare a tensiunii arteriale, care poate fi daunatoare pentru sanatate.

Reglarea zaharului din sange
Spirulina are antioxidanti si grasimi polinesaturate in compozitia sa, care promoveaza reducerea nivelului de zahar din sange, ajutand la prevenirea diabetului zaharat si la controlul nivelurilor de glucoza la cei care sufera de diabet. In plus, datorita compozitiei sale, spirulina este capabila sa creasca sensibilitatea la insulina, ceea ce duce la o scadere rapida a cantitatii de glucoza circulanta.

Am evidentiat doar cateva beneficii, fiind convinsi ca v-am starnit curiozitatea in legatura cu aceasta alga.

Ne vom mai documenta si noi, dar credem ca si medicii dumneavoastra de familie vor fi asaltati de intrebarile referitoare la spirulina.

Distribuie
post-img
Prev post

CORIANDRUL, BENEFICII ȘI MODURI DE UTILIZARE

Next post

MEMORIA ANTRENATĂ ÎȚI AJUTĂ SĂNĂTATEA

post-img