Clicky

SOS: deshidratarea la persoanele cu diabet!

Mulți oameni cred că organismul se deshidratează doar vara. Nimic mai neadevărat. Hidratarea este importantă indiferent de anotimp, iar în cazul persoanelor cu diabet aceasta este vitală.
Deshidratarea apare în momentul în care organismul nu are suficiente lichide. În cazul persoanelor care au diabet, rinichii au nevoie de o cantitate mare de lichide pentru a dilua glucoza, a explicat, pentru Farmacia ta, dr. Camelia Diaconu.
În încercarea de a diminua concentrația glucozei sangvine, rinichii au nevoie de o cantitate mai mare de lichide pentru a dilua glucoza. Aceste lichide vor fi, în final, eliminate de organism sub formă de urină. Persoanele care suferă de diabet au adesea senzația pronunțată de sete.
Semnele de deshidratare pot fi variabile de la o persoană la alta și constau în senzația accentuată de sete, oboseală, iritabilitate, urinări frecvente, lipsa aerului sau respirații frecvente, palpitații, pierderea apetitului, crampe musculare. Dacă apare un astfel de simptom, se recomandă verificarea imediată a glicemiei.
Vărsăturile, diareea, febra prezente la diabetici necesită atenție deosebită, deoarece există posibilitatea crescută de apariție a deshidratării.
Ce au și ce nu au voie să bea persoanele cu diabet?
Apa este lichidul ideal pentru hidratarea organismului. De asemenea, pot fi folosite și alte băuturi care nu conțin zahăr sau alți carbohidrați, cum sunt supele. Cafeaua și ceaiul conțin cofeină, substanță cu efect diuretic, ce poate contribui la deshidratarea organismului, în cazul unui consum crescut. Totusi, o cană de ceai sau cafea contin, de regula, mai mult lichid decat poate cofeina sa elimine, astfel încât pot fi folosite, dar în cantități moderate.

 

Distribuie
post-img
Prev post

CAT DE MULT NE AJUTA DEZVOLTAREA PERSONALA - DELIA DUMITRU PSIHOLOG

Next post

Guta și alimentația

post-img