Clicky

SINDROMUL VIBRAȚIEI FANTOMĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND VORBIM PREA MULT LA TELEFON

Trăim în era tehnologiei și folosirea telefonului și internetului ocupă mare parte din viața noastră. Sunt situații în care, chiar dacă ne propunem să nu mai vorbim atât de mult la telefon, prin natura profesiei nu avem cum să evităm acest lucru.

Utilizarea telefonului a intrat și în atenția cercetătorilor, care au descoperit un fenomen cu adevărat interesant.

Potrivit unui studiu realizat de Georgia Institute of Technology din Atlanta (SUA), nouă din zece persoane suferă de „sindromul vibrațiilor fantomă”, fenomen cauzat de utilizarea intensă a telefonului mobil.

Astfel, utilizatorii telefoanelor mobile au falsa senzație că telefonul lor sună, însă este vorba despre deprinderile memorate de organism în urma utilizării intense a telefonului mobil, notează Agerpres.

Atunci când o persoană ține prea mult telefonul lângă corp, de exemplu în buzunar, dispozitivul devine parte integrantă a corpului persoanei respectivă, o situație similară cu cea întâlnită în cazul ochelarilor de vedere, despre care cei care-i poartă spun că uită de ei.

În timp, oamenii continuă să perceapă alte senzații, cum ar fi spasmele musculare, drept vibrații ale telefonului mobil. În plus, au arătat rezultatele studiului, persoanele chestionate au spus că sunt neliniștite din cauza tehnologiei folosite, pentru că mesajele primite îi țin într-o stare de nervozitate.

Distribuie
post-img
Prev post

MĂGHIRAN, PLANTĂ DE LEAC ȘI CONDIMENT

Next post

HOLERA ȘI PREVENIREA EI

post-img