Clicky

SINDROMUL „TEXT NECK” SAU DESPRE CUM NE AFECTEAZĂ TELEFONUL MOBIL COLOANA VERTEBRALĂ

Telefonul mobil a devenit parte din viața noastră, adulți și copii petrecând atât de mult timp, încât dependența de acesta a devenit o certitudine.

Însă nu doar dependența de telefonul mobil ar trebui să ne îngrijoreze, ci și afecțiunile pe care le poate cauza statul cu orele pe telefon.

O astfel de boală este text neck”, o afecțiune cauzată de poziţia incorectă a spatelui, atunci când ţinem telefonul prea mult timp în mână şi ne uităm în jos spre ecran.

Capul unui om cântărește aproximativ 5 kg. Pe măsură ce capul se înclină înainte, mușchii gâtului, tendoanele și ligamentele susțin capul în timpul mișcării, dar și atunci când are o poziție statică. Încordarea gâtului crește pe măsură ce înclini capul mai mult;

În primă fază, apar simptome ca: durere și disconfort în zona gâtului, a umerilor și a părții superioare a spatelui, precum și rigiditate, dureri de cap și scăderea mobilității coloanei cervicale”, a explicat, pe Facebook, dr. Claudiu Vîrban.

Potrivit acestuia, cu timpul, se poate ajunge la dureri cronice și chiar la probleme serioase ale coloanei vertebrale, precum hernia de disc.

Ce e de făcut?

Pentru a preveni această afecțiune, trebuie corectată postura pe care o avem atunci când folosim telefonul mobil. În loc să înclinăm capul în jos, stand astfel aplecați, tebuie să ridicăm telefonul și să privim la el la nivelul ochilor.

În plus, este evident că trebuie să limităm cât putem de mult utilizarea telefonului mobil, mai ales în cazul copiilor. Dacă acest lucru nu este posibil, este bine să facem pauze la anumite intervale de timp, astfel încât să nu stăm permanent cu ochii în ecranul telefonului mobil.

Distribuie
post-img
Prev post

PĂTLAGINA, MAMA TUTUROR PLANTELOR

Next post

ATENȚIE! CUM PUTEȚI SĂ PREVENIȚI O BOALĂ DE PIELE TRANSMISIBILĂ

post-img