Clicky

SINDROMUL COLONULUI IRITABIL, SIMPTOME ȘI REMEDII NATURISTE

Sindromul de colon iritabil este o afecțiune cronică, care afectează intestinul gros și care este caracterizată în principal prin dureri abdominale.

Deși nu au fost identificate cauze precise care declanșează acest sindrom, totuși au fost descoperite două elemente care favorizează această afecțiune, respectiv stresul și alimentația. Atât alergiile, cât și intoleranțele alimentare sunt factori declanșatori și agravanți ai simptomatologiei colonului iritabil.

Sindromul colonului iritabil este o afecțiune foarte răspândită în întreaga lume, care se întâlnește mai ales în rândul femeilor și a persoanelor cu vârstă sub 50 de ani.

Simptomele sindromului colonului iritabil:

1.balonare;

2.dureri abdominale;

3.flatulență;

4.diaree sau constipație;

5.oboseală.

În cazuri mai grave, apar simptome precum scăderea în greutate, sângerarea rectală, vărsături.

Dacă apar aceste simptome, se impune vizita la un medic specialist. În general, gastroenterologul stabilește diagnosticul și recomandă tratamentul, prin care să se ameliorere disconfortul abdominal și probelemele de tranzit insestinal.

Remedii naturiste:

Pentru sindromul colonului iritabil, prof. Constantin Milică recomanda tratamente naturale din plante cu acțiuni antiseptic, antispatice și sedative. Iată o serie de remedii naturiste:

Infuzie din flori de tei şi salcâm, frunze de mentă şi roiniţă, herba de coada şoricelului şi coada-racului, amestecate în părţi egale. Se pune o lingură de amestec uscat şi mărunţit în 200 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 10 minute şi se beau, zilnic, 2-3 ceaiuri.

Infuzie din mentă, muşeţel, turiţă mare sau nalbă, din care se consumă câte 100 ml ceai de 3-4 ori pe zi.

Infuzie din frunze de lucernă, bogate în clorofilă şi vitamina K, cu rol în reglarea digestiei, refacerea florei intestinale şi curăţirea sângelui.

Infuzie de rozmarin sau ghimbir pentru calmarea spasmelor, reducerea balonării şi reglarea tranzitului intestinal; se beau câte 3 căni pe zi, după mesele principale.

Distribuie
post-img
Prev post

PREVENIREA COMPLICATIILOR IN DIALIZA

Next post

GREUTATEA GHIOZDANULUI ȘI SĂNĂTATEA COPILULUI

post-img