Clicky

Shiatsu, masajul care te vindecă

Shiatsu este un stil modern de masaj, care își are originea în Japonia și care combină tehnici de masaj oriental cu noțiuni de anatomie și fiziologie din medicina actuală.
Filozofia pe care se bazează masajul Shiatsu este cea orientala a holismulu, conform căreia organismul este într-o permanentă relație cu universul.
În ce constă masajul Shiatsu:
Shiatsu înseamnă exercitarea unei presiuni cu degetul, însă manevrele acestui masaj conțin și presiunea exercitată cu palmele sau cu cotul, pe punctele de acupresură, explică fiziokinetoterapeutul Stoica Simona.
Masajul Shiatsu este denumit și fizioterapie japoneză sau acupunctură fără ace pentru că acționează pe principiul traseelor meridianelor energetice. Acest tip de masaj, prin presiunea exercitată sub un anumit unghi are rolul de a debloca si reechilibra aceste trasee energetice prin eliminarea punctelor de blocaj.
Masajul Shiatsu are foarte bun efect analgezic, relaxant, de echilibrare. Acest tip de masaj este recomandat atât persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, cât și persoanelor sănătoase.
Masajul Shiatsu poate fi folosit cu succes în afectiuni precum lombosciatica, durerile de spate, de gât, de umeri, în cazuri de insomnie, nervozitate, probleme circulatorii, menstruale, pentru combaterea stresului, anxietății, oboselii cronice, combaterea unor dureri și chiar eliminarea durerilor.
De asemenea, masajul Shiatsu este recomandat și persoanelor sănătoase care doresc menținerea unei stări de bine prin efectele relaxante și revitalizante pe care le are.

Distribuie
post-img
Prev post

Tabouleh, porția de sănătate cu pătrunjel

Next post

TROMBOZA VENOASA - DOCTOR FLORIN BLOJ

post-img