Clicky

Sfaturi cum să nu incaruntesti prea devreme

O persoană incarunteste, deoarece organismul nu mai produce o cantitate sufucuenta din pigmentul melanină, cel care colorează părul. Ei este produs de celule specializate numite melanocite si care se afla la baza parului. Ulterior, melanina este transferată în celulele părului în creștere – keratinocite.
Când melanina încetează să mai fie produsă, părul devine alb. În același timp, structura sa se schimbă. Interesant este că celulele unui păr încărunțit se divid adesea mai repede, iar părul crește mai rapid, miezul său devine mai puțin dens, în el se formează goluri și bule de aer. Lumina „locuiește” în aceste goluri, se împrăștie în direcții diferite și, din această cauză, părul pare alb.
Nu este nimeni in lumea asta care să vrea să îmbătrânească – ridurile de pe față și părul carunt nu iarta pe nimeni, iar timpul intotdeauna curge impotriva noastra.
Asa este, nu putem opri timpul, dar putem avea grijă de sănătatea noastră pentru a rămâne tineri și sănătoși mai mult timp. Nimic mai simplu – o alimentație bună, sportul sistematic și cat mai puțin stres. Este demonstrat, controlul nervilor ajuta cel mai mult la reducerea riscului de a incarunti devreme, dar sunt mai multe nuanțe legat de aceasta problema.
Potrivit expertilor, incaruntirea prematura a parului poate apărea din cauza genelor ereditare, dar și din cauza unor boli, cum ar fi ateroscleroza, patologiile tiroidiene și chiar gastrita.
De asemenea, părul incepe sa incarunteasca din cauza consumului unor medicamente. În special, acest lucru se întâmplă la persoanele care iau în mod constant medicamente pentru a trata boala Parkinson.
În același timp, cei mai vizati sunt locuitorii marelor orașelor, al caror păr își pierde cel mai adesea pigmentul din cauza stresului cronic. Vegetarienii se pot confrunta, de asemenea, cu o astfel de problemă pentru ca din dieta lor lipseste proteina ​​animale completa.
Este imposibil să opriți complet procesul de albire a părului – dar factorii provocatori pot fi eliminați. De exemplu:
Mâncați corect! Consumați suficiente proteine ​​și grăsimi, precum și controlați vitaminele D, E și conținutul de cupru, fier, zinc, seleniu și magneziu. Nu uitați de lapte, nuci, ciuperci și fructe de mare. De asemenea, vor fi de folos fructele și legumele intens colorate: dovleac, curmal, morcovi sau mandarine.
Dormi suficient! Pentru ca producția de melatonină a hormonului de somn să nu aibă de suferit.
Fă ceva împotriva stresului. Puteți, de exemplu, să faceți yoga sau să faceți un masaj al capului, care nu numai ca va va imbunatati circulatia sangvina, ci va va da o stare extraordinara de bine.

 

Distribuie
post-img
Prev post

Când mandarina este muma și când este ciuma, provocand un șoc anafilactic

Next post

VREAU SA STII!

post-img