Clicky

Sfatul unui neurochirurg renumit: Ascultați muzică și veți fi fericiți!

Muzica face parte din ființa noastră și are un rol esențial în sănătate încă din perioada intrauterină.
Îndepărtați-vă de tot ce vă influențează negativ sistemul nervos, ascultați muzică și veți fi fericiți, recomandă neurochirurgul Vlad Ciurea.
„Muzica ne influenţează total. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.
De ce se produce această transă? Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a declarat, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Române.
Potrivit acestuia, bolnavii se recuperează mult mai bine cu ajutorul muzicii.
„De aceea le pun şi căşti. Am făcut şi anumite experimente, pe care le-am şi publicat, în care pacienţilor în comă le-am pus şi muzică, muzica ce le place lor. Am avut pacienţi preoţi aflaţi în stare de comă din cauza diferitelor afecţiuni. Le-am pus căştile, psalmi şi cântece bisericeşti. Îi înviorează. Se vede pe faţa lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire. Muzica face această ridicare a funcţiilor cerebrale”, a afirmat neurochirurgul Vlad Ciurea.
Ce muzică să ascultăm?
Important este să ascultăm o muzică frumoasă, o muzică care ne place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional. Mai mult, spune profesorul Vlad Ciurea, muzica joacă un rol important în evoluția unei persoane și în perioada copilăriei, motiv pentru care se recomandă ca cei mici să asculte muzică, inclusiv la școală.

Distribuie
post-img
Prev post

Nu mai aruncati apă după fierberea ouălor

Next post

Supa la plic, bombă cu E-uri!

post-img