Clicky

SEMNE CĂ TREBUIE SĂ MERGI LA ENDOCRINOLOG EPISODUL 1

Sistemul endocrin este format din glande endocrine, care produc hormoni care controlează multe funcții importante în corpul nostru, inclusiv metabolismul, creșterea și dezvoltarea, funcționarea sistemului imunitar și multe altele. De aceea, dacă există probleme cu acest sistem, acest lucru poate afecta întregul organism.

Multe depind de echilibrul hormonilor din organism – de la starea părului până la funcția de reproducere. Prin urmare, este important să ținem situația sub control. Excesul de greutate și pofta de dulciuri pot fi precursori al diabetului. Nu este neaparat nevoie sa faci mereu analize hormonale, dar, cu siguranță, merită să-ți asculți corpul și să observi schimbările care se produc.

Iată primele semne că ar trebui să consulți un endocrinolog:

1. Schimbări bruște în greutate. Dacă observi că ai pierdut sau câștigat în greutate fără a fi făcut modificări în alimentație sau în regimul de exerciții fizice, ar trebui să consulți un endocrinolog. Acesta poate fi un semn de tulburări ale glandei tiroide sau ale altor glande endocrine.

2. Oboseală excesivă. Dacă te simți obosit sau epuizat tot timpul, chiar și după odihnă adecvată, inseamna ca suferi de tulburări ale sistemului endocrin.

3. Schimbări în starea de spirit. Dacă te confrunți cu anxietate, depresie, iritabilitate sau alte schimbări ale stării de spirit, ar putea fi un semn ca trebuie sa ajungi la medicul endocrinolog.

4. Probleme de somn. Tulburările de somn, cum ar fi insomnia sau somnolența excesivă, sunt de asemenea semne de tulburări ale glandei tiroide sau ale altor glande endocrine.

5. Creșterea sau scăderea libidoului. Sistemul endocrin este cel care joaca de asemenea un rol important in ceea ce priveste dorința sau performanța sexuală.

Semnele pe care vi le-am prezentat, reprezinta doar o parte din ele. Continuam in articolul urmator cu restul de simptome care va pot trimite la medicul endocrinolog.

Distribuie
post-img
Prev post

LUCUMA, FRUCTUL CARE POATE ÎNLOCUI ZAHĂRUL

Next post

ULEIURILE ESENȚIALE BIBLICE EPISODUL 2

post-img