Clicky

SEMNE CĂ TREBUIE SĂ CONSULȚI UN MEDIC ENDOCRINOLOG EPISODUL 2

Continuam cu seria semnelor pe care corpul tau le da atunci cand trebuie sa consulti un medic endocrinolog:

Creșterea excesivă a părului. Dacă observi că ai început să ai mai mult păr pe corp decât în mod normal, un examen endocrinologic este obligatoriu. Poate fi un semn de tulburări ale glandelor suprarenale sau ale altor glande endocrine.

Probleme de vedere. Tulburările de vedere, cum ar fi vederea încețoșată sau pierderea vederii, denota afectiuni ale glandei pituitare.

Probleme de piele. Schimbările de textura sau culoare a pielii, acnee sau erupții cutanate pot fi rezultatul dereglării glandei tiroide.

Creșterea sau scăderea tensiunii arteriale. Tensiunea arterială crescută sau scăzută poate fi influentata de glandele suprarenale.

Probleme cu menstruația. Schimbările în ciclul menstrual sau absența menstruației sunt din nou dovada ca trebuie să consulți un endocrinolog cât mai curând posibil.

Endocrinologii pot diagnostica și trata o gamă largă de tulburări ale glandelor endocrine, inclusiv diabetul zaharat, hipertiroidismul, hipotiroidismul, sindromul Cushing și multe altele. Dacă acționezi la timp, poți evita multe afectiuni neplăcute.

În cadrul consultului, endocrinologul va discuta cu tine despre simptomele pe care le experimentezi, istoricul medical și familial și va efectua un examen fizic. Uneori, pot fi necesare analize de sânge sau teste imagistice pentru a ajuta la confirmarea diagnosticului.

Tratamentul pentru tulburările endocrine poate include modificări ale stilului de viață, medicamente, terapie hormonală sau chiar intervenții chirurgicale în unele cazuri. Cu toate acestea, diagnosticul timpuriu și tratamentul adecvat pot ajuta la gestionarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Glanda tiroidă trebuie verificată în cazurile în care simțiți un „nod” în gât atunci când înghițiți sau nu vă simțiți confortabil când purtați gulere înalte. Acestea sunt semne că glanda poate fi mărită.

Problemele tiroidiene sunt, de asemenea, indicate de creșterea ritmului cardiac, transpirație, scădere în greutate și febră. Aici vorbim despre tireotoxicoză. Dar, creșterea în greutate, umflarea, slăbiciunea, pielea uscată, starea de spirit scăzută, somnolența indică contrariul. Acesta este deja hipotiroidism, care este tratat cu hormoni.

Tot in cabinetul endocrinologului trebuie sa jungi, daca ai simptomele diabetului de tip 2, cum ar fi:

  • Sete

  • Gura uscata

  • Urinare fregventa

  • Rani care nu se vindeca

  • Pofta de dulciuri

  • Numar mare de papiloane

  • Întunecarea pielii de la coate și axile

În concluzie, dacă ai observat oricare dintre aceste semne, nu ezita să consulți un endocrinolog. Este important să acorzi atenție semnelor și simptomelor corpului tău și să-ți protejezi sănătatea prin intermediul unei evaluări medicale și tratament adecvat.

Distribuie
post-img
Prev post

CE SUNT CEAIURILE DIURETICE?

Next post

JOCUL LA COPIII CU AUTISM

post-img