Clicky

SECRETELE UNEI DIETE REUSITE

Intr-o conversatie intre doua doamne sau chiar intre doi domni, cel putin o data, se pronunta cuvantul DIETA. Nici nu conteaza contextul, fie este plasat intr-o constatare , fie este plasat intr-o intrebare.
Daca intrebi pe cineva ce inseamna dieta, se poate uita lung, dar si stramb la tine. Definitia exacta o stiu medicii si DEX UL: Regim alimentar care elimină sau limitează consumul unor alimente sau băuturi în scop profilactic sau terapeutic.
Ovidiu Penes, doctor in stiinte medicale, spune ca atunci cand vrem sa slabim trebuie sa constientizam ca suntem indivizi unici din punct de vedere genetic. Regula de baza pe care doctorul Ovidiu Penes incearca sa o explice tuturor pacientilor este urmatoarea: ”ce mie imi face bine altora s-ar putea sa le faca rau, a copia o dieta poate sa fie un gest negativ.”
Atunci cand te hotarasti sa incepi o dieta, trebuie sa te gandesti in primul rand la factorul de sanatate si pe urma la cel estetic.
Ca o dieta sa aiba efect este importanta schimbarea comportamentala, orele de somn, hidratarea, alimentatia, activitatea fizica, stresul. Tot cumulul de lucruri pe care un om il face intr-o zi si intr-o noapte trebuie adus la forma pe care o dorim. Nu poti sa schimbi modul de a fi imitand un membru al familiei sau un coleg.
Dietele extreme sau excesive sunt riscante pentru organism si pot da tulburari serioase, chiar amenintatoare pentru viata.
Codul genetic este cheia unei vieti sanatoase si o data cu el poti sa incepi sa contruiesti un plan nutritional care sa ti se potriveasca. Obtinerea hartii genetice este cheia unei diete riguroase si atent directionata de catre medicul specialist. In cazul in care nu reusesti sa-ti obtii harta genetica, trebuie revenit la celebra vorba “echilibrul in toate”.

DOCTOR OVIDIU PENES

DOCTOR OVIDIU PENES

DOCTOR IN STIINTE MEDICALE
Distribuie
post-img
Prev post

Cu copiii în vacanță. Ce trebuie să conțină trusa de medicamente

Next post

Ciorbă de potroace

post-img