Clicky

Scorțișoara, condimentul vedetă pe timpul iernii

Scorțișoara, condimentul vedetă pe timpul iernii


Scorțișoara este condimentul vedetă pe timpul iernii, fie că vorbim de vinul fiert sau de merele coapte, desertul copilăriei, din care nu se poate să lipsească un vârf de scorțișoară.
Nu doar pentru aroma sa este apreciată scorțișoara, ci și pentru o serie de beneficii asupra sănătății. Acest condiment minune ne ajută la slăbit, ne echilibrează nivelul glicemiei și de stimulează memoria. Scorțișoara vindecă migrenele și ne ajută să depășim stările de anxietate.
Scorțișoara se folosește sub formă de pudră, baton sau ulei, însă beneficiile sunt aceleași.
Remedii la îndemână
Ceaiul de scorțișoară reglează zahărul din sânge, reduce nivelul de colesterol și îmbunătățește sistemul imunitar. De asemenea, este util în tratarea gripei și a răcelii, ameliorând febra și frisoanele.
Consumul unei lingurițe de scorțișoară amestecat cu miere și apă. Acest amestec reglează tensiunea arterială și tratează oboseala cronică. 
Cafeaua cu scorțișoară ajută persoanele care sunt la dietă, atât prin arderea caloriilor, cât și prin reducerea poftei de mâncare.
Atenție, însă! Medicii avertizează că există și o serie de contraindicații, cum este în cazul femeilor însărcinate. Și persoanele care se știu cu alergii trebuie să evite scorțișoara, pentru că aceasta le poate provoca probleme respiratorii.

 

Distribuie
post-img
Prev post

Lip Lift – buze senzuale pentru totdeauna!

Next post

LEZIUNI ALE LIGAMENTELOR ÎNCRUCIȘATE

post-img