
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
SCĂDEREA ACIDITĂȚII ORGANISMULUI PRIN ALIMENTAȚIE. CE SĂ MĂNÂNCI ȘI CE SĂ EVIȚI
Multe persoane care suferă de boli precum gută, diabet, alergii și reumatism au ca element comun un grad ridicat de aciditate în organism.
În general, organismul omului sănătos are la bază un raport acid- bază echilibrat. Dacă predomină acidul, se ajunge la hiperaciditate.
Pentru a afla pH-ul organismului putem să ne testăm cu ajutorul unor teste constând în hârtii de turnesol, care se găsesc în farmacii. O valoare verde, de 7, înseamnă că organismul are un ph echilibrat, în timp ce o valoare mai mică de 7 arată un ph acid.
La baza hiperacidității stă în primul rând alimentația, astfel încât reglarea hiperacidității se poate face tot printr-o alimentație, dar cu alimente alcaline, care produc bază.
Alimente care produc hiperaciditate:
Carnea de porc și de vită, în exces
Brânză, ouă, unt
Zahăr, ciocolată
Produse de panificație din făină albă
Pâine
Alimente alcaline:
Legume proaspete
Cartofi, țelină, gulie
Fructe și suc de fructe
Ceai de anghinare
Suc de lămâie
Alimentele alcaline au rolul de a energiza organismul, de a combate stările de oboseală și de a creste capacitatea de concentrare, fiind importante și pentru mentinerea sănătății, si, dat fiind ca bolile se instaleaza mai ales într-un mediu acid.
O dieta corectă și sănatoasă este bazată pe 80% alimente alcaline și 20% alimente acide.