Clicky

SCĂDEREA ACIDITĂȚII ORGANISMULUI PRIN ALIMENTAȚIE. CE SĂ MĂNÂNCI ȘI CE SĂ EVIȚI

Multe persoane care suferă de boli precum gută, diabet, alergii și reumatism au ca element comun un grad ridicat de aciditate în organism.

În general, organismul omului sănătos are la bază un raport acid- bază echilibrat. Dacă predomină acidul, se ajunge la hiperaciditate.

Pentru a afla pH-ul organismului putem să ne testăm cu ajutorul unor teste constând în hârtii de turnesol, care se găsesc în farmacii. O valoare verde, de 7, înseamnă că organismul are un ph echilibrat, în timp ce o valoare mai mică de 7 arată un ph acid.

La baza hiperacidității stă în primul rând alimentația, astfel încât reglarea hiperacidității se poate face tot printr-o alimentație, dar cu alimente alcaline, care produc bază.

Alimente care produc hiperaciditate:

Carnea de porc și de vită, în exces

Brânză, ouă, unt

Zahăr, ciocolată

Produse de panificație din făină albă

Pâine

Alimente alcaline:

Legume proaspete

Cartofi, țelină, gulie

Fructe și suc de fructe

Ceai de anghinare

Suc de lămâie

Alimentele alcaline au rolul de a energiza organismul, de a combate stările de oboseală și de a creste capacitatea de concentrare, fiind importante și pentru mentinerea sănătății, si, dat fiind ca bolile se instaleaza mai ales într-un mediu acid.

O dieta corectă și sănatoasă este bazată pe 80% alimente alcaline și 20% alimente acide.

Distribuie
post-img
Prev post

CAT DE IMPORTANTE SUNT 10 MINUTE PETRECUTE LA SOARE?

Next post

SPANACUL DE MALABAR

post-img