Clicky

ȘASE REMEDII NATURISTE PENTRU TUSE

Tusea este un act reflex, care împierdică pătrunderea corpilor străini în căile aeriene și, pe de ală parte, provoacă eliminarea mucozităților și secrețiilor acumulate în bronhii.

Indiferent dacă este seacă sau productivă, tusea este sâcâitoare, nu ne lasă să dormim noaptea și ne perturbă activitățile pe care le avem de făcut ziua. În cazul copiilor, tusea este și mai chinuitoare, putând să persiste zile întregi.

Dincolo de tratamentele medicamentoase disponibile în farmacii, există și remedii naturiste, care se pot prepara foarte ușor acasă.

Vă prezentăm mai multe remedii naturiste recomandate de prof. Ovidiu Bujor:

1.Ceapa. Infuzie din 4-6 cepe la 1 litru de apă, îndulcită cu 100 g miere sau zahăr, se strecoară și se beau 2 căni pe zi, din care una dimineața.

2.Ridichie neagră. Sirop din ridichie tăiată felii, peste care se presară zahăr. După 24 de ore, se strânge zahărul care s-a format, administrându-se 3-4 lingurițe pe zi.

3.Prazul. Sirop din decoct concentrat (200 g la 1 l de apă), amestecat cu miere în cantitate egală. Se iau 4-5 linguri pe zi.

4.Cartofi. Inhalații cu aburi de la cartofii fierți.

5.Migdale. Decoct din 50 g coajă de migdale la 1 litru de apă, cantitate care se bea în cursul unei zile, de preferință îndulcit cu miere.

6.Usturoi. Decoct din 3-4 căței de usturoi zdrobiți, fierți 15-20 de minute într-un litru de apă sau lapte, cantitate care se bea pe parcursul unei zile.

Atenție! Datele din acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc controlul medical!

Distribuie
post-img
Prev post

PRUNE, BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE ȘI CUM SĂ LE CONSUMĂM

Next post

CHEF PATRIZIA SI VALENTIN BURADA

post-img