Clicky

SAREA ÎN BUCATE? SAREA IN BUCATE? NU, SAREA IN COSMETICA! - Partea I

AUTOR: Doina Berescu-aromaterapeut &fondator Ecoland Production

Sarea are nebănuite beneficii cosmetice care pot juca un rol foarte important în rutina zilnică de înfrumusețare a noastră. Acestea bneficii vă pot fi de mare folos dacă le cunoașteți și le veți înțelege. Pe rând câteva sfaturi de utilizare a sării în casă:

Sarea ca exfoliant. Imediat după spălare, cât timp pielea vă este încă udă, presarați-vă puțină sare pe palme și masați brațele și picioarele cu ea. Acest masaj vă va ajuta să eliminați celulele moarte de pe piele și să vă îmbunătățiți circulația sanguină.

Sarea ca toner facial : vreți să scapați de pielea uleioasă, încearcați următorul truc : puneți puțină apă caldă într-o sticlă cu pulverizator și adaugați o lingură de sare. După dizolvarea sării, aveți grijă ca apa să nu fie prea caldă, iar apoi aplicăți-vă amestecul pe față, evitând zona ochilor. La final, ștergeți-vă prin tamponare .

Sarea are efecte relaxante pentru picioare:

Trebuie doar să adaugați trei sau patru linguri de sare într-o cadă plină cu apă caldă și înmuiați-vă picioarele în cadă până când apa se răcește.

Sarea ca remediu eficient pentru ochii umflați:introduceți o lingură de sare într-un castron de apă și amestecați până la dizolvare. Înmuiați apoi puțină vată în amestec, lungiți-vă pe o suprafață plană și aplicăți-vă comprese pe ochi pentru cel puțin zece minute. Nu deschideți ochii, pentru ca aceștia să nu se irite. După aceea clătiti-vă energic cu apă rece.

Sarea pentru curățarea si energizarea scalpului: înainte să încercați acest remediu , vă sfătuim să vă verificați pielea capului, ca nu cumva să aveți vreo tăietură sau zgârietură în zona scaplului. Iată ce trebuie să faceți: când intrați la duș, luați-vă solnița cu dumneavoastră și, înainte să vă spălați pe cap cu șampon, presarăți-vă puțină sare pe păr și masați-vă delicat pielea capului, astfel încât să nu vă zgâriați pielea.

Prea mult fixative pe păr pentru a face față unui eveniment prelungit? O cană de sare amară cu un litru de apă și o cană de zeamă de lămâie. Lasă soluția să fermenteze timp de 24 de ore. În seara următoare, aplicăți-vă soluția pe părul uscat. Lasă-o să acționeze cel puțin 20 de minute, iar apoi spalăți-vă pe cap ca de obicei.

Sarea este duşmanul punctelor negre şi a pustulelor. Pulverizată pe faţă, o soluţie de sare vă ajută să aveți mereu o piele curate sau sarea în amestec cu apa caldă ajută la curăţarea pielii de coşurile de pe faţă, spate ori gât. După aplicarea tratamentului este întotdeauna necesară hidratarea zonelor cu cremă.

Compresele cu sare ajută la estomparea pungilor de sub ochi, apărute datorită unui stil de viață incorrect și lasă multe amprente nedorite pe ten.

Sarea ajută la înmuierea cuticulelor şi a pielii întărite de pe talpa piciorului. În amestesc cu lămâie şi bicarbonat, sare devine un excelent remediu de albire a unghiilor pigmentate de la folosirea îndelungată a lacurilor de acoperire a acestora.

Vom continua să scriem despre folosirea sării și in alte moduri acasă,despre sarea cu uleiuri esențiale sau despre haloterapie si talasoterapie.In materialele următoare vom prezenta despre tipurile de sare existenta pe piață și cum le folosim corect. Urmăriți-ne!

Doina Berescu-aromaterapeut &fondator Ecoland Production

 

Doina Berescu

Aromaterapeut & fondator Ecoland-Production
Distribuie
post-img
Prev post

NEUROLOG CELEBRU: CE CUVINTE SĂ NU SPUI NICIODATĂ

Next post

ZĂPADA A TRECUT, AVERTISMENTE PENTRU IARNA VIITOARE

post-img