Clicky

Salvie

Salvia este una dintre cele mai populare plante din medicina pe bază de plante. Proprietățile sale medicinale sunt cunoscute de mult timp. Pe lângă inhalații și apă de gură, este utilizata în mod activ în diverse domenii ale medicinei, inclusiv in componenta multor medicamente.
Dar este important să cunoaștem caracteristicile acestei plante.
Salvia este cunoscuta pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene, ajută la tusea umedă și îmbunătățește circulația renală.
Timp de secole, salvia a fost folosită pentru a trata bolile inflamatorii, atât cele externe, cât și ale organelor interne. Această plantă conține o mulțime de compuși biologici activi care îi permit să fie utilizata în tratamentul complex al problemelor genitale atat masculine, cat și feminine.
Salvia conține nu doar vitamine și minerale, ci și o serie de compuși biologici activi. Contine rășini, camfor, acizi, taninuri, alcaloizi, salven, flavonoide și fitoncide. Datorită acestei compoziții, planta are o serie de efecte terapeutice și profilactice.
Pe baza de salvie se prepară preparate împotriva psoriazisului, tratează pacienții de tuberculoză, ameliorează durerile de cap și reumatismul, problemele renale și anemie. În plus, salvia poate fi folosita drept condiment in multe feluri de mâncare gătita.
Proprietățile medicinale ale salviei
Salvia, sub diferite forme de preparate – infuzii, decocturi sau tincturi, este folosită ca remediu atat extern, cat si extern. Salvia este utilizată în tratamentul și prevenirea:
Inflamațiilor
Infecțiilor pielii și mucoaselor
Bolilor ginecologie;
Leziunilor tractului respirator superior
Proceselor infecțioase și inflamatorii ale plamanilor
Bolilor sistemului genito-urinar
Tulburărilor digestive;
Tulburărlor sistemului nervos central.
În plus, salvie este folosită pentru a normaliza metabolismul hormonal și metabolismul in cazul pierderii în greutate.
În tratamentul bolilor feminine, salvie este folosită destul de des. Ajută in perioada menopauzei prin reducerea bufeurilor, a transpirațiilor nocturne, a stării de nervozitate, a schimbărilor de dispoziție și a problemelor de memorie. Acest lucru se realizează prin influențarea nivelului de estrogen.
Infuziile si decocturile sunt folosite in terapia complexa a infertilitatii, pentru reglarea nivelului de estrogen.
Salvia ajută la stimularea libidoului feminin, combate deteriorarea celulelor și este folosită pentru a preveni cancerul de col uterin, sân, piele și intestine. Este folosit în tratamentul complex al proceselor infecțioase și inflamatorii ale pelvisului, iar aplicarea locală a decocturilor se foloseste împotriva aftelor, suprimând iritația și mâncărimea. Salvia mai ajută în tratamentul cistitei cronice, sub formă de băi de șezut și decocturi pentru uz intern.
Contraindicațiile salviei
Deși planta este relativ sigura și eficienta, in unele cazuri, poate afecta usor starea de sanatate a pacientului. Uneori pot aparea alergii sau intoleranțe la componentele salviei si este contraindicata in sarcină și in perioada de alăptare;
Se recomanda consumul moderat al salviei si limitatarea la maxim 5 cani de ceai pe zi.

Distribuie
post-img
Prev post

POPCORN-UL, FILMELE SI SANATATEA

Next post

VREAU SA STII!

post-img