Clicky

SALATA "ŞUBĂ"

Se mai numeste si “scrumbie in şubă” pentu ca ingredientul principal si cel care ii da savoare este scrumbia marinata. In lipsa ei, se poate folosi orice tip de peşte dezosat marinat sau afumat, daca va place. Este o salata formata din mai multe straturi de legume fierte, cu peste afumat si maioneza.

Şuba este una dintre cele mai renumite preparate din spatiul ex-sovietic cand vine vorba de mesele de sarbatoare si, pentu ca in Romania au ajuns foarte multi basarabeni si sunt multe familii mixte, a devenit cunoscuta si la noi. Iar de aici pana la a te indragosti din punct de vedere culinar de ea, n-a fost decat un pas.

Este simpla, usor de gatit, spectaculoasa ca imagine, ieftina ca pret si foarte buna la gust.

Pentru o şubă avem nevoie:

    • 2 cartofi

    • 2 morcovi

    • 2 oua

    • 1 ceapa

    • 1 sfecla rosie

    • 1 cutie peşte marinat

    • maioneza

Cartofii, morcovii ouale si sfecla se pun la fert in coaja. Sfecla se fierbe separat pentru a nu inrosi restul legumelor.

Cat acestea fierb, punem bucati mici de peşte pe o farfurie plata mare. Acoperim tot platoul, cu bucatele cat mai dese, de 1,5 cm in lungime si 0,5 cm grosime.

Dupa ce au fiert legumele si ouale, le scoatem le racim si apoi le curatam. Ca sa ne fie mai usor, le lasam sa se raceasca bine de tot, ca sa le putem da mai usor prin razatoare. Dupa ce s-au racit, dam prin razatoarea mica peste peşte mai intai primul cartof, incercam sa fie cat mai uniform. Apoi dam prin aceeasi razatoare unul dintre morcovi. Ceapa o taiem marunt si jumatate din cantitate o presaram peste toata suprafata farfuriei. Punem oul, la fel razuit. Peste ou, se pune o jumatate din sfecla rosie.

Apoi punem maioneza pe care o intindem usor cu un cutit, dar fara sa apasam peste salata care trebuie sa ramana cat mai aerisita. Dupa stratul de maioneza, se repeta toata actiunea, in aceeasi ordine, de la peşte, cartof, morcov, pana la maioneza.

Nu as folosi maioneza de casa, este foarte grea si se si oxideaza repede. Ca sa fie mai gustoasa, pregatiti-o cu o zi inainte, asa legumele se vor intrepatrunde si salata va fi mai savuroasa. Ca mod de pastrare, puteti pune o folie de plastic peste platou si o tineti la frigider.

Pofta buna!

Distribuie
post-img
Prev post

12 ALIMENTE PERFECTE PENTRU UN PAR SANATOS

Next post

RESTAURANTELE TREBUIE SĂ AFIȘEZE DETALII DESPRE INGREDIENTELE, VALORILE NUTRIȚIONALE ȘI E-URILE DIN MENIURI

post-img