Clicky

RUCOLA: 4 PROPRIETĂȚI PENTRU CARE NE PLACE

Rucola este o planta care se adauga in salate, aperitive sau preparate calde. Datorită gustului său neobișnuit și compoziției bogate, aduce varietate rețetelor obișnuite și completează dieta cu substanțe utile.

Acest tip de salată întărește oasele și îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular.

Rucola este o rudă apropiată cu broccoli și cu muștarul. Spre deosebire de multe tipuri de plante verzi care nu au calități gustative pronunțate, rucola este greu de confundat cu ceva: este amară, ușor acrisoara. Dacă doriți să reduceți amărăciunea, atunci ar trebui să folosiți lăstarii tineri, care au un gust mai blând. Tratamentul termic reduce, de asemenea, gustul amar, planta poate fi înăbușită si adăugată ca garnitura.

Rucola conține acid folic, magneziu și provitamina A. Este bogată în fibre, fitochimice și săracă în zahăr, calorii și grăsimi.

Pe lângă proprietățile sale benefice, rucola adaugă gust picant mâncarurilor si este foarte apreciata in dietele mediteraniene.

Pe lângă proprietățile sale benefice, rucola adaugă, de asemenea, condimente și picante la feluri de mâncare.

Beneficiile rucolei

Rucola are proprietăți antioxidante, se încadrează în dieta diabeticilor și ajută sistemul cardiovascular.

  1. Previne osteoporoza

Vitamina K este implicată în metabolismul osos, iar deficiența acesteia duce la fracturi frecvente. Legumele cu frunze verzi sunt una dintre principalele surse alimentare de vitamina K.

O cană de rucola conține 21,8 micrograme de vitamina K. Vitamina K este implicată și în mineralizarea oaselor: ajută la absorbția calciului și la îndepărtarea excesului acestuia din organism.

Calciul este un alt element important care este responsabil pentru creșterea și densitatea oaselor. Într-o cană de rucola se regasesc 32 mg de substanță.

  1. Previne diabetul

Consumul de legume reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2, în special legumele cu frunze verzi.

Extractul de rucola are un efect antidiabetic asupra celulelor musculare scheletice de șoarece. În plus, rucola și alte legume crucifere sunt o sursă bună de fibre, care ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge și la reducerea rezistenței la insulină. Alimentele bogate în fibre te fac să te simți sătul mai mult timp, ceea ce înseamnă că previn supraalimentarea.

3. Ajuta sistemul cardiovascular si inima

Experimentele au arătat că dietele suplimentate cu legume crucifere, salate și legume cu frunze verzi pot reduce riscul bolilor cardiovasculare.

În plus, un studiu a raportat că o astfel de dietă reduce riscul de ateroscleroză la femeile în vârstă. Ateroscleroza este o boală comună care creste riscul de boli de inimă.

Proprietățile de protecție a inimii ale acestor legume sunt atribuite concentrației mari de compuși vegetali benefici, inclusiv polifenoli și compuși organosulfurați.

  1. Este o sursa de antioxidanți

Rucola este bogată în antioxidanți, compuși care protejează celulele de deteriorare și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Rucola conține și glucozinolați, substanțe naturale care îi conferă un gust amar și o aromă puternică. Acestia pot preveni dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, prostată, plămâni și colon.

Organismul descompune glucozinolații într-o serie de compuși utili, inclusiv sulforafanul. Cercetătorii au descoperit că acest izotiocianat este capabil să inhibe enzima histon deacetilază, implicată în progresia celulelor canceroase.

Rucola reduce riscul de boli cardiovasculare, previne supraalimentarea și încetinește procesul de îmbătrânire.

Distribuie
post-img
Prev post

BUNA DIMINEATA!

Next post

DIETA PENTRU PANCREATITĂ: CE POȚI ȘI CE NU POȚI MÂNCA

post-img