Clicky

ROLUL CREDINȚEI ÎN VINDECARE

Niciodată omul nu simte că are mai mare nevoie de ajutor ca atunci când este bolnav, indiferent că vorbim de ajutor din partea medicilor, din partea familiei și a prietenilor.

Bolnavul are nevoie de susține morală și de încredere în vindecare, iar un rol esențial revine aici credinței. Puterea rugăciunii în reușita unui demers medical este confirmată atât de pacienți, cât și de medici.

În cadrul unui simpozion desfășurat, recent, la București, prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir ­Ciurea a susţinut prelegerea intitulată „Rolul credinţei neurochirugului în vindecarea afecţiunilor cerebrale”.

Cu această ocazie, neurologul a argumentat pe baza unor dovezi științifice relația dintre rugăciunea „Tatăl nostru” și glandele din organismul uman, menționând și apariția unui nou ­domeniu de cercetare intitulat ­„Neuro-teologie”. Din vasta sa expe­riență, profesorul Ciurea a arătat că rugăciunea neurochirurgului este obligatorie înaintea actului operator: „Eu sunt un bisturiu în mâinile lui Dumnezeu”.

Cred cu tărie, și nu m-am ferit niciodată să o spun, că rugăciunea ajută la vindecare. Personal, mă rog înainte, în timpul și după fiecare operație pentru vindecarea fiecărui pacient, a spus medicul Alexandru-Vladimir ­Ciurea.

La evenimentul mai sus menționat, managerul Institutului Clinic Fundeni din București, profesor universitar Anca Coliță, a vorbit despre relația dintre stres și sănătate. Potrivit acesteia, capacitatea creierului de a corecta boala este strâns legată de rugăciune.

Fiecare medic dintre noi se roagă să primească puterea, gândul bun și soluția corectă față de fiecare bolnav, a subliniat prof.univ. Anca Coliță.

Așadar, așa cum spune medicul Alexandru-Vladimir ­Ciurea, minuni există peste tot, trebuie doar să credem și să fim convinși de puterea rugăciunii pe care o rostim, și să nu uităm că puterea rugăciunii este cu atât mai mare, cu cât te rogi pentru altcineva.

Distribuie
post-img
Prev post

CINCI ALIMENTE CARE REDUC GLICEMIA

Next post

REȚETĂ TRADIȚIONALĂ DE PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI ȘI STAFIDE

post-img