Clicky

ROLUL CAFELEI ÎN REDUCEREA RISCULUI DE DIABET TIP 2

Pentru iubitorii de cafea, cercetătorii aduc o veste bună. Această băutură aromată are beneficii pentru sănătate, necunoscute până acum.

Un studiu recent relevă că un consum constant de cafea poate contribui la reducerea riscului de diabet de tip 2 datorită impactului său asupra biomarkerilor inflamatori.

Diabetul de tip 2 este parțial privit ca o afecțiune inflamatorie. Prin urmare, studiul a urmărit să exploreze legătura dintre un consum crescut de cafea și un risc redus de diabet de tip 2, prin examinarea impactului cafelei asupra indicatorilor de inflamație, cum ar fi proteina C reactivă (CRP), care crește ca răspuns la inflamația din organism.

Studiul a urmărit să descopere modalitățile prin care consumul de cafea afectează riscul de diabet de tip 2 și a descoperit că nivelurile reduse de inflamație subclinică pot contribui la această asociere, notează Adevărul.

Cercetătorii au confirmat că o creștere cu o ceașcă pe zi a consumului de cafea a fost asociată cu un risc cu 4-6% mai mic de diabet de tip 2. De asemenea, cercetărorii au indicat și alte posibile efecte favorabile suplimentare, cum ar fi o rezistență mai scăzută la insulină, nivelul proteinei C reactive mai mic, o leptină mai mică și concentrații mai mari de adiponectină la participanții la studiu.

Experții consideră că un consum de până la 400 mg de cofeină pe zi este o cantitate moderată și sigură pentru majoritatea adulților. În cazul femeilor însărcinate, consumul de cofeină ar trebui redus la 200 mg pe zi.Distribuie
post-img
Prev post

OBLIGEANA, ALIAT ÎN LUPTA CU CANCERUL

Next post

AJUTĂ HIPNOZA ÎN CURELE DE SLĂBIRE?

post-img