Clicky

RIDICHILE DE PRIMĂVARĂ

Ridichile de primăvară sau ridichile de lună sunt cunoscute încă din Antichitate, fiind apreciate pentru proprietățile lor deosebite pentru sănătate.

Vechii greci foloseau ridichile pentru tratarea hemoragiilor, a căderii părului și a nervozității.

Ridichile sunt bogate în vitamina C, ajutând astfel la prevenirea infecțiilor și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ridichile mai conțin potasiu, calciu, fibre și antioxidanți. Ridichile pot preveni modificările celulelor, având un rol de protecție împotriva cancerului.

Aceste legume ne refac flora intestinală și tratează indigestia. Ele stimulează activitatea bilei și contribuie la buna funcționare a ficatului. Ridichile sunt ideale în curele de detoxifiere, alături de salata verde.

Sucul de ridichi este recomandat pentru combaterea paraziților intestinali. Totodată, urticaria poate fi tratată cu 10 linguri de suc, dimineața pe stomacul gol.

Chiar și frunzele de ridichi sunt bune, deoarece ele conțin vitaminele A, B1, B2 și C, potasiu și calciu, fiind ideale pentru persoanele care suferă de osteoporoză. Frunzele se pot consuma în salate sau în supe.

Sperăm că toate aceste proprietăți ale ridichilor să vă convingă să începeți o cură cu aceste minunate legume de primăvară, ele având o mare putere de detoxificare și de energizare a organismului,

Distribuie
post-img
Prev post

6 MITURI MEDICALE ÎN CARE PROBABIL ÎNCĂ MAI CREZI

Next post

AI RĂU DE MIȘCARE? AFLĂ DE CE!

post-img