
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
REȚETE DELICIOASE CU URZICI
Primăvara este sezonul urzicilor și nu mai este mult până când aceste plante cu efecte miraculoase pentru regenerarea organismului vor ajunge în piețe.
Nu trebuie să ratăm ocazia de a face o adevărată cură cu urzici, astfel încât vă propunem rețete pe bază de urzici, care se fac foarte ușor, sunt și sănătoase și se pot consuma și în perioada postului.
1.Urzici cu usturoi
Ingrediente: 5 grămăjoare urzici, 5-6 căței de usturoi, 4 linguri ulei, sare, piper, mărar.
Cum se face: Se curăță, se spală urzicile, se fierb, se strecoară și se toacă. Se freacă bine cu uleiul, sarea, piperul și usturoiul pisat. Se adaugă mărarul tocat mărunt. Se servesc reci.
2. Borș de urzici
Ingrediente: ½ kg de urzici, 2 linguri zarzavat de ciorbă, 1 l borș;, 1 ceapă, ½ ceașcă orez, sare, verdeață
Cum se face: Se curăță, se spală, se toacă și se fierb urzicile cu ceapa, zarzavatul de ciorbă și orezul. După 15-20 de minute se adaugă borșul, sarea și verdeața și se lasă se mai dea în câteva clocote.
3. Piure de urzici
Ingrediente: 1 kg urzici, 2 linguri făină, o rădăcină hrean mica, ½ ceașcă ulei, sare, mărar verde.
Cum se face: Urzicile se spală, se curăță și se fierb aproximativ 15 minute. Se scurg, se pun pe foc mic în ulei și se adaugă făina, sarea și o ceașcă de zeamă oprită de la fiertul urzicilor. Se bat bine până devin pufoase. Se adaugă mărarul. Se servesc cu hrean.