Clicky

REȚETĂ DE COZONAC FĂRĂ ZAHĂR, NUMAI BUN ȘI PENTRU PERSOANELE CU DIABET

Despre cum se prepară un cozonac tradițional am mai vorbit în perioada sărbătorilor de iarnă, rețeta fiind disponibilă pe site-ul nostru.

Acum, ne-am gândit să întindem o mână de ajutor cititorilor noștri care nu pot sau nu doresc să consume zahăr, însă doresc să se bucure de o felie de cozonac alături de cei dragi.

Așadar, am căutat și am găsit o rețetă de cozonac fără zahăr, care se pot face de persoanele cu diabet, de cele aflate la dietă sau de persoanele care pur și simplu nu doresc să consume zahăr.

Cozonac fără zahăr și dietetic:

Am găsit această rețetă pe blogul nosugarshop.ro și ni s-a părut interesant de încercat.

Ingrediente:

140 g de făină fără carboxidrați mix de fibre;

250 g de unt;

50 g de drojdie;

6 ouă;

sare;

îndulcitor;

30 de g făină de cocos;

mac, nuca;

esență de rom;

Cum se face:

Se topește untul doar puțin, atât cât să se încorporeze 50 de g de drojdie. Pe urmă se amestecă 140 g de făină din mix de fibre, 4 gălbenușuri și două ouă întregi, un praf de sare și un îndulcitor după gust. Se amestecă bine, adăugându-se aproximativ 30 de g de făină de cocos.

Compoziția de dă deoparte și urmează să se bată cele 4 albușuri și un praf de sare. Se adaugă îndulcitor după gust, iar spuma rezultată se împarte în două. În jumătate de spumă se pune mac măcinat, în cealaltă jumătate se pune nucă măcinată și esență de rom.

Aluatul se împarte în două, se întinde pe foaie de copt și se pun cele două umpluturi, una cu mac, pe un aluat, una cu nucă, pe al doilea aluat, ambele punându-se în tavă pentru cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor circa 30-40 de minute. Spre final se unge cu ou bătut și se mai lasă la cuptor 10 minute.

Distribuie
post-img
Prev post

DELICII DE PAȘTI: DROB DIN MIEL CU CEAPĂ VERDE

Next post

PROPRIETĂȚILE UTILE ALE BULGURULUI

post-img