Clicky

RESVERATROL, CE BENEFICII ARE PENTRU SĂNĂTATE ȘI ÎN CE ALIMENTE SE GĂSEȘTE

Resveratrolul este un antioxidant extraordinar de puternic, care de cele mai multe ori este asociat cu vinul roșu.

Acest compus a atras atenția cercetătorilor la începutul anilor ’90, atunci când s-a descoperit prezența lui în vinul roșu. La momentul respectiv, un studiu pe această temă a elucidat ceea ce se numea „paradoxul francez”, anume că francezii deși mănâncă alimente grase și beau mult vin roșu sunt mai sănătoși decât persoanele din alte țări.

În urma studiului, a fost găsită o legătură între consumul de vin roșu, ce conține resveratrol, și protejarea sistemului cardiovascular.

Resveratrolul este de 20 de ori mai puternic decât vitamina C și de 50 de ori mai puternic decât vitamina E.

Resveratrolul reduce vâscozitatea sângelui și menține arterele elastice. De asemenea, are un puternic efect antibacterian și antiiflamator. Menține elasticitatea pielii, împiedică îmbătrânirea prematură, stimulând sinteza fibrelor de colagen. Pe urmă, resveratrolul previne moartea celulor neuronale și reduce riscul unor afecțiuni precum Alzheimer.

Resveratrolul se mai găsește în dude negre, cireșe negre, prune, în ceapa roșie și în linte. Persoanele care nu prezintă contraindicații sau care nu au diabet pot face o cură cu suc de struguri. Pentru persoanele care au diabet sau au tumori, este mai potrivit sucul de varză roșie sau de afine.

Distribuie
post-img
Prev post

DIETE DE CARE SA FUGIM MANCAND PAMANTUL

Next post

COLONOSCOPIA

post-img