Clicky

RESPIRAȚIA PE GURĂ LA COPII

Mulți copii au nasul înfundat și respiră pe gură, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, când se întâmplă chiar să și sforăie.

Acest lucru nu este bun pentru sănătatea lor!

Respirația orala cronică poate duce la îngustarea arcadei palatina și la modificarea maxilarului, explică dr. Cristina Goanță, medic primar ORL.

Potrivit acesteia, un palat îngust nu permite septului nazal să crească, ceea ce face ca septul să se îndoaie (deviație de sept nazal), ceea ce duce la o congestie nazală suplimentară pe măsură ce copiii cresc. Un palat îngust poate duce, de asemenea, la creșterea unor dinti înghesuiți deoarece nu există suficient spațiu pentru ca dinții să crească și mulți copii ajung să aibă nevoie să poarte mai târziu aparate ortodontice.

Respirația orală cronică împiedică, de asemenea, contactul dintre dinții de pe arcadele opuse, ceea ce duce la erupția defectuasă a molarilor permanenți, ceea ce duce la o modificare a rotației maxilarului inferior, ceea ce are ca rezultat modificarea pozițaiei mandibulei.

Studiile arata că respirația cronică pe gură afectează dezvoltarea facială a copiilor.

Respirația pe gură in cazul copiilor poate fi cauzată de congestia nazală cronică, cauzata de exemplu, de alergii sau de creșterea in volum a adenoizilor. Însă, doar în urma unui control de specialitate se poate pune un diagnostic exact, astfel încât dacă observați că copilul dumneavoastră respiră pe gură, nu amânați o vizită la medic!

Distribuie
post-img
Prev post

FLOAREA PASIUNII, PLANTA CARE TE CALMEAZĂ

Next post

CE ESTE OMEGA-3 ȘI IN CE BOLI NE AJUTA?

post-img