Clicky

REMEDII NATURISTE PENTRU SINUZITĂ

Sinuzita este o afecțiune destul de comună, care constă în inflamarea sinusurilor și pasajelor nazale, cel mai frecvent în urma unei infecții.

Sinusurile sunt mici spații de aer situate în spatele frunții, nasului, pomeților și între ochi. În general, sinusurile produc mucus, care are rolul de a proteja căile respiratorii de substanțe dăunătoare organismului.

Boala se manifestă prin scurgeri nazale, strănuturi, febră, dureri frontale, de ochi, congestii nazale, astuparea nasului cu secreții mucoase sau purulente, tumefacția și stare generală proastă.

Cele mai frecvente infecții care declanșează sinuzita sunt cele bacteriene, însă sinuzita mai poate avea și alte cauze, respectiv alergia, poluare și fumatul.

După ce v-ați asigurat, în urma unui control la medicul ORL, că nu aveți o formă gravă, în plus față de recomandările medicului puteți să apelați la diferite remedii.

Iată câteva tratamentele fitoterapeutice recomandate de prof. Constantin Milică:

1.Inhalații sau băi de aburi, seara, cu flori de mușețel, lavandă, coada șoricelului, mentă, cimbrișor, măghiran, salvie, cetină de pin, ceapă, sare, cu efecte antiseptice, antiinflamatoare, sedative și sudorifice;

2.Cataplasme locale cu terci de tătăneasă, coada calului, cartofi cruzi, stropiți cu alcool, rădăcini de schinduf, flori de fân sau frunze zdrobite de varză albă, ținute peste noapte;

3.Masaje locale cu uleiuri eterice (mentă, lavandă, pin, eucalipt), cu tinctură de propolis și bitter suedez și cu alifie de gălbenele și cătină.

4.În uz intern sunt indicate infuziile din flori de mușețel, salvie, coada șoricelului, trei frați pătați, răchitan (câte 2-3 căni pe zi), iar în cazul unui focar de infecție sunt eficiente ceaiurile de gălbenele, crețișoară, coacăz negru și răchitan (câte 2-3 ceaiuri pe zi), cu efecte antiseptice și antibiotice.

5.Apiterapia recomandă soluție de propolis 5% în alcool din care se pun câte 5 picături în fiecare nară de 3 ori pe zi. Se asemenea se recomandă mestecarea unei bucăți de fagure cu miere, 15 minute pe zi.

Atenție! Datele din acest articol sunt informative și nu înlocuiesc un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

GRUPELE DE SÂNGE ȘI COMPATIBILITATEA ÎN CAZUL UNEI TRANSFUZII

Next post

RIDURILE DIN JURUL OCHILOR

post-img