Clicky

Remedii naturiste pentru sănătate: Morcovul

Morcovul este una dintre cele mai utilizare legume pentru gătit, însă este și un adevărat ajutor oferit de natură pentru sănătatea noastră.
Morcovul redă pofta de mâncare, calmează durerea de stomac, este vermifug intestinal, crește acuitatea vizuală, sporește numărul de celule roșii.
Morcovul este util și în cancer, pentru că are foarte mult beta-caroten și antioxidanți, spune Eugen Giurgiu în „Cele mai folosite 17 plante pentru vindecare”.
Beta-carotenul se absoarbe mult mai bine în morcovii bătrâni de culoare închisă, preparați la cuptor, cu atât mai mult dacă în rețetă s-a adăugat grăsime sau ulei, deoarece favorizează absorbția, decât din morcovii noi.
În peste 40 de studii publicate despre relația dintre apariția cancerelor și consumul ridicat de morcovi, 75% dintre ele au demonstrat o reducere a riscului îmbolnăvirii de această boală. Ca remediu împotriva îmbătrânirii, morcovii sunt considerați alimente de protecție împotriva razelor ultraviolete, contribuind la protejarea pielii de riduri.
Iată câteva moduri de preparare
Morcov ras. Se aplică pe afecțiunile pielii, sub formă de pastă. Se va lăsa timp de 30 de minute, după care se va spăla cu apă călduță. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi.
Decont din frunze. Se fierb două linguri de frunze în 100 ml apă timp de 5 minute, apoi se aplică pe piele, după strecurare.
Infuzie din semințe. Se face cu o linguriță de semințe de morcov la o cană de apă dată în clocot. Are rol stimulent, diuretic, regularizează menstruația, stimulează lactația. La doza de 1-5 g semințele sunt carminative (explulzează gazele intestinale).
Infuzie din frunze. Două lingurițe de frunze de morcov se vor mărunți, apoi se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Este foarte util intern, mai ales în afecțiunile digestive sau extern, la afecțiunile pielii.

Distribuie
post-img
Prev post

Trucuri pentru buze frumoase

Next post

CAT DE MULT NE AJUTA DEZVOLTAREA PERSONALA - DELIA DUMITRU PSIHOLOG

post-img