Clicky

Remedii naturiste pentru mâini albe și netede

Mâna este o adevărată carte de vizită, cu toții dorind să avem mâini frumoase, cu pielea netedă și fără crăpături.
În natură, găsim multe fructe și legume care ne pot ajuta să ne îngrijim corect mâinile. Astăzi vă prezentăm trei rețete recomandate de Eugen Giurgiu, pentru realizarea cărora aveți nevoie de lămâie, pătrunjel și țelină.
Rețetă cu lămâie pentru mâini albe:
Se folosește suc de lămâie (chiar felii de lămâie) cu care se unge mâna de mai multe ori pe zi. Ajută la dispariția pielițelor de la unghii, catifelează pielea, o albește și înlătură petele. Se ia de la farmacie glicerină și apă oxigenată. Se amestecă o linguriță de apă oxigenată și sucul obținut de la o jumătate de lămâie. Se toarnă toate într-o sticlă și se agită bine înainte de a se folosi. Se ung mâinile de câte ori doriți.
Pătrunjelul. Două lingurițe de frunze mărunțite împreună cu două lingurițe de oțet se țin la macerat timp de 24 de ore, apoi se aplică prin tamponare pe mâini. Se poate repeta de mai multe ori pe zi, pentru albirea mâinilor.
Țelină. Se fierb în 500 ml apă două bucăți de rădăcină de țelină timp de 30 de minute. Când soluția se răcește puțin, ajungând la o temperatură suportabilă, se introduc mâinile înăuntru și se țin timp de 10 minute. Acest vă tratament ajută să aveți pielea netedă și catifelată.

Distribuie
post-img
Prev post

De ce ar trebui să includem tonul în alimentația noastră?

Next post

Test de sânge pentru diagnosticarea bolii Alzheimer

post-img