Clicky

REMEDII NATURISTE DE PRIMĂVARĂ: MUGURII DE PLOP

Plopul este un arbore foarte întâlnit în țara noastră, prezent pe marginea drumurilor și sursă prețioasă de umbră în zilele toride de vară.

Plopul nu este doar o sursă care ajută la curățarea aerului în orașe, ci el este folosit și în scopuri terapeutice, având multiple proprietăți pentru sănătate.

În scop terapeutic, de la plop se folosesc mugurii, care se recoltează primăvara, în perioada martie-aprilie. Totodată, răşina din muguri este o sursă vegetală de propolis şi de aceea se numeşte propolisul vegetal.

Mugurii de plop scad febra, ajută la calmarea durerilor și la reducerea inflamațiilor. Sunt folosiți în infecțiile respiratorii, în cazul durerilor de gât, amigdalitei, laringitei, precum și în cazul bronșitelor.

Cum se prepară:

1.Tinctura se face din 25 de grame de muguri zdrobiți care se macerează timp de 10 zile în 100 ml alcool. În acest timp, se amestecă din când în când. Pe urmă se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare. Tinctura este recomandată în cazul afecțiunilor respiratorii, dar și pentru eliminarea toxinelor din organism, precum și ca adjuvant în afecțiuni tumorale și chisturi.

2. Siropul se prepară din 10 ml tinctură din muguri de plop, 20 ml tinctură de roiniţă şi 200 ml sirop din fructe. Acest sirop se recomandă în terapia bronșitei cronice.

3. Infuzie dintr-o linguriţă muguri uscaţi la 250 ml apă clocotită. Se infuzează acoperit 15 minute, se strecoară şi se beau două-trei căni pe zi. Acest preparat are efecte expectorante, în astmul bronşic, diuretice, antiseptie, precum în inflamaţiile căilor urinare, dar şi calmante, în tratamentul cancerului.

Distribuie
post-img
Prev post

5 SURSE DE LEGUME ȘI FRUCTE BOGATE ÎN ACID FOLIC

Next post

DE CE PLÂNGEM DIN CAUZA CEPEI?

post-img