Clicky

RECUPERAREA DUPĂ O INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ

Orice intervenție chirurgicală, indiferent de complexitea ei, ei este urmată de o perioadă de recuperare, în care trebuie respectate recomandările medicului, pentru evitarea complicațiilor care pot să apară.

Durata recuperării după o intervenție chirugicală este variabilă și depinde de particularitățile fiecărui caz, însă cu siguranță medicul chirurg informează pacientul cu privire la orizontul de timp în care se va produce vindecarea completă.

După operație, pacienții trebuie să revină la controale în mod periodic, ori de câte ori sunt programați de medic și indiferent cât de bine se simt. Medicul trebuie să știe cum evoluează incizia și dacă au apărut anumite schimbări în starea de sănătate a pacientului.

Prevenirea infecției este un alt aspect important. Persoana care a suferit o intervenție chirurgicală trebuie să fie atentă la igiena mâinilor, să se spele cu atenție înainte de a atinge zona operată. Medicul va furniza informații în acest sens, însă, în general, plaga nu trebuie expusă la umezeală o perioadă de timp.

De asemenea, important este ca pacientul să nu încerce să-și scoată acasă firele de la operație. Îndepărtarea firelor se face doar de către medic și doar în momentul în care medicul consideră că este necesar.

În general, medicul trebuie să fie informat imediat dacă plaga sângerează sau dacă au apărut infecții sau febră. Totodată, fiecare pacient trebuie să stabilească împreună cu doctorul cum este gestionată durerea, ce medicamente trebuie administrate.

Sunt tipuri de operație, cum este cazul în cezariană, când tusea sau strănutul poate să afecteze incizia și trebuie avut grijă să nu tușiți cu putere.

Alimentația după o intervenție chirurgicală:

Regimul alimentar după o intervenție chirugicală poate să varieze de la caz la caz și fiecare pacient trebuie să respecte indicațiile medicului. Însă, pentru toți pacienții este valabilă observația că trebuie să se hidrateze și să mănânce hrană cât mai sănătoasă și bogată în vitamine. Un regim alimentar echilibrat, liniștea și reducerea stresului, mersul în aer liber, acolo unde este posibil, cu siguranță vor asigura o bună recuperare după o intervenție chirurgicală și o vindecare rapidă.

Distribuie
post-img
Prev post

5 SIMPTOME DE CATARACTĂ PE CARE NU AR TREBUI SĂ LE IGNORAȚI

Next post

CE SUNT PAPILOAMELE SI DE CE APAR

post-img