Clicky

RECUPERAREA DUPĂ INFARCT MIOCARDIC

Infarctul miocardic este un semnal major de alarmă privind schimbările pe care un pacientul trebuie să le facă în viața sa, astfel încât recuperarea medicală după un astfel de eveniment să fie cât mai rapidă și să se reducă riscul apariției unui alt episod.

Despre infarctul miocardic am mai discutat într-un articol anterior, acum trecem în revistă principalele puncte privind recuperarea unui pacient după infarct miocardic.

Planul de recuperare cardiovasculară și medicamentația sunt determinate de medic pentru fiecare pacient în parte, în funcție de patologia și de starea acestuia. Însă, toți pacienții care au suferit un infarct trebuie să respecte o serie de recomandări generale, pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Schimbă infarctul viața unui om? Absolut, de la dietă, renunțat la fumat și alcool și activitate fizică toate acestea trebuie să devină priorități în viața unei persoane care a trecut printr-un infarct.

1.Dieta post-infarct trebuie urmată la indicațiile unui medic specialist. În general, din dietă trebuie eliminate grăsimile animale, cum ar fi carnea de porc și slănina. Un pacient care a trecut printr-un infarct trebuie să uite de mâncărurile cu sosuri groase, hălci de șunci, prăjituri cu unt și zahăr, ciorbe cu carne grasă.

În schimb, pacientul trebuie să introducă în dietă fructe, legume, verdețuri proaspete, supe de legume, borșuri de zarzavat, carne slabă, brânza de vaci, lapte degresat, pește.

E de evitat adaosul de sare sau de mixuri de condimente în preparatele culinare.

2.Activitatea fizică și reducerea greutății. Trebuie spus că sedentarismul și greutatea în exces sunt printre cauzele care determină apariția infarctului. Așadar, reducerea greutății corporale trebuie să devină o prioritate pentru un pacient trecut prin infarct. De asemenea, la indicația medicului, pacientul trebuie să facă mișcare și să crească progresiv efortul fizic. Totuși, nu este indicat efortul fizic pe caniculă sau când este foarte frig afară. Și la noi în țară există clinici specializare în recuperarea cardiovasculară.

3.Renunțarea la fumat și la acool. Deși pare greu de renunțat la aceste vicii, alegerea este destul de simplă, alegeți viața și sănătatea sau boala. Orice țigară crește tensiunea arterială și favorizează apariția unui nou infarct. Cum nimeni nu-și dorește să treacă prin așa ceva, acest lucru se constituie într-o motivație puternică pentru a renunța la fumat și la acool.

4.Monitorizarea glicemiei. Pacienții cu diabet care au suferit un infarct trebuie să aibă grijă sporită la monitorizarea glicemiei și la menținearea ei în valori constante.

5. Monitorizarea tensiunii arteriale. Și pacienții hipertensivi trebuie să-și monitorizeze cu grijă tensiunea și să se asigure că o păstrează în limite normale.

Distribuie
post-img
Prev post

PIELEA FEȚEI TALE ÎȚI VORBEȘTE! EPISODUL 1

Next post

PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE ȚELINĂ. CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ, CEL MAI BUN DETOXIFIANT AL ORGANISMULUI

post-img