Clicky

Recuperarea dependenților de jocuri de noroc, un proces îndelungat

Recuperarea dependenților de jocuri de noroc, un proces îndelungat

Dependența de jocurile de noroc a ajuns un fenomen care afectează tot mai mulți tineri, iar recuperarea acestora este un proces de durată

Însă, spun specialiștii, dependența aceasta nu este doar un viciu, pentru că în spatele ei se află, de cele mai multe ori, depresia.

„Soțiile, iubitele, prietenele, prietenii și părinții jucătorului cu probleme au început să se adune în grupuri de suport și să înțeleagă altfel lucrurile, astfel încât să nu îl mai învinuiască pe jucător, să nu îl mai pedepsească pentru că minte și să nu considere acest joc ca fiind un simplu viciu, pentru că este o depresie de multe ori și este o afecțiune care figurează în manualul de diagnostic psihiatric, și pot să vadă lucrurile cu totul altfel”, a explicat, pentru Gândul, psihologul Cristian Andrei.

Recuperarea dependenților, proces îndelungat

Psihologul a subliniat că, așa cum oamenii intră în lumea jocului de noroc în decursul mai multor ani, tot atât durează și rezolvarea problemei, din moment ce aceasta a devenit o adicție.

„Noi nu avem doar probleme de adicție în legătură cu jocurile de noroc, avem conflicte familiale foarte serioase, familii tinere care se dezmembrează, avem falimentul financiar al familiilor, inclusiv al familiilor de părinți.

Avem o secetă socială în viața acestor oameni și, de aceea, lucrurile sunt mult mai complexe decât par, așa, o chestiune de voință: dacă vrei, te lași. Nu este deloc așa ceva. Este o chestiune care ține de mulți oameni și noi credem că am început să îi adunăm pe toți, laolaltă, ca să rezolvăm problemele celor care își dau seama că le au”, a mai spus Cristian Andrei.

În România, există 285 de operatori de jocuri de noroc, care au în total circa 70.000 de aparate. Însă mulți oameni apelează și la jocurile de noroc online, care au avut un mare succes încă din pandemie. 

Această industrie a ajuns la o cifră de afaceri estimată la aproximativ două miliarde de euro, iar, de la an de an, piața autohtonă a jocurilor de noroc înregistrează creșteri de 5%. 

Sursa: Gandul.ro

Distribuie
post-img
Prev post

10 semne care îți arată că inima nu funcționează normal. Primele măsuri în caz de infarct

Next post

7 reguli de aur pentru a ne menține creierul în formă

post-img