Clicky

RAPORT ÎNGRIJORĂTOR DESPRE OBEZITATE

Peste jumătate din populaţia lumii va fi supraponderală sau obeză până în 2035 dacă nu se iau măsuri semnificative, potrivit unui nou raport transmis de Federația Mondială împotriva obezității.

Astfel, potrivit raportului, peste 4 miliarde de oameni, vor fi obezi sau supraponderali în următorii 12 ani. Ratele obezităţii cresc rapid în mod special în rândul copiilor şi în ţările cu venituri mici.

Obezitatea infantilă ar putea creşte de peste două ori în comparaţie cu nivelurile din 2020, la 208 de milioane de băieţi şi 175 de milioane de fete până în 2035, potrivit Agerpes.

Raportul foloseşte în cadrul evaluării sale Indicele de masă corporală (BMI), care reprezintă raportul dintre greutate (kilograme) şi pătratul înălţimii, în metri. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), un BMI peste 25 înseamnă supraponderal, iar peste 30 înseamnă obez.

În 2020, 2,6 miliarde de persoane s-au încadrat în aceste categorii, echivalentul a 38% din populaţia lumii.

Raportul a mai ajuns la concluzia că aproape toate ţările preconizate să înregistreze cele mai mari creşteri la capitolul obezitate în anii care urmează sunt ţările cu venituri mici sau medii din Asia şi Africa.

Costul pentru societate este semnificativ ca urmare a problemelor de sănătate asociate cu obezitatea, a precizat federaţia: peste 4 trilioane de dolari anual până în 2035 echivalentul a 3% din PIB-ul global.

Raportul urmează să fie prezentat factorilor de decizie din ONU și statelor membre.

Distribuie
post-img
Prev post

10 SFATURI PENTRU A AVEA GRIJĂ DE TINE CÂND LUCREZI DE ACASĂ

Next post

5 NUCI ȘI SEMINȚE CARE NE AJUTA SA PIERDEM ÎN GREUTATE

post-img