Clicky

Răgușeala. Ce faci când rămâi fără voce?

O răceală mai puternică, frigul sau fumatul te pot lăsa fără voce. Este vorba despre răgușeală, afecțiune cunoscută în lumea medicală sub denumirea de disfonie.
Dacă răgușeala a fost cauzată de oboseala corzilor vocale, se recomandă repausul vocal, să vorbim cât mai puțin. În caz că suntem fumători, trebuie să renunțăm la acest obicei pentru o bună bucată de vreme.
Dacă răgușeala a apărut după o răceală, putem încerca remedii naturiste. Lămâia este indicată în astfel de afecțiuni, iar ceaiurile fac adevărate minuni.
Atenție, însă! Specialiștii spun că ceaiurile fierbinți fac mai mult rău în caz de răgușeală. Deci ceaiul, indiferent dacă este din tei, cimbrișor sau tei, trebuie băut cald. În general, în caz de răgușeală orice aliment foarte cald este un factor iritant.
De cafea trebuie să uităm în caz că suntem răgușiți, iar alcoolul este interzis categoric.
Gargara îți poate reda ea vocea. O poți face cu apă călduță și sare sau cu apă în care pui câteva picături de tincturi și uleiuri esențiale, cum ar fi tinctură de salvie, de arbore de ceai, ulei de santal și de lămâie.
Tot ca remediu, merită să amintim o rețetă de pe vremea bunicii, cea cu gălbenuș de ou și lapte. Se freacă bine gălbenușul, se adaugă treptat lapte călduț și se îndulcește cu miere.
Pe de altă parte, este bine să avem în dormitor un umidificator, care să asigure un nivel optim de umiditate.

Distribuie
post-img
Prev post

5 tipuri de ciuperci comestibile

Next post

VREAU SA STII!

post-img