Clicky

PUFUL DE PLOP ȘI REACȚIILE ALERGICE

În ultima lună de primăvară, anotimpul alergiilor, este sezonul pufului de plop, care deja își face simțită prezența.

Despre beneficiile plopului am vorbit într-un articol anterior, astăzi ne axăm pe bătăile de cap pe care le poate provoca puful de plop persoanelor alergice.

Strănut, senzație de mâncărime și lăcrimare sunt simptome destul de cunoscute persoanelor alergice la puful de plop, alergen de care nu prea avem cum să ne ferim, deoarece este prezent peste tot.

Totuși, pentru a preveni contactul cu puful de plop, medicii recomandă să evităm să ieșim afară în intervalul 9-10 dimineata, în zonele în care sunt plopi, deoarece în acest interval cantitățile de puf din aer sunt mai mari. De asemenea, ar putea să ajute purtarea unei măști care să acopere nasul și gura.

Însă, deși evitarea este cel mai bun tratament pentru alergii, așa cum spuneam, acest lucru nu este totdeauna posibil. În acest caz, există medicamente ce pot ajuta la controlul simptomelor, respective decongestionantele nazale și antihistaminicele. De asemenea, corticosteroizii sunt eficienți în tratarea inflamației nazale. Atenție! De la primele simptome, trebuie să vă adresați medicului, pentru a vă recomanda cel mai potrivit tratament.

În plus, când ai o congestie nazală din cauza alergiilor, folosirea unei soluții saline pentru curățarea nasului poate ușura simptomele. Trebuie menționat că în unele cazuri, simptomele netratate pot duce la boli grave precum sinuzita, infecții ale urechilor sau astm bronșic.

Date statistice:

În Europa, se estimează că unul din 4 europeni suferă de o afecţiune alergică şi se preconizează că în următorii 5 ani unul din doi europeni va fi alergic.

Totodată, un sfert din populaţia României suferă de o formă de alergie, iar incidenţa bolilor alergice este în creştere, la fel ca în toate ţările europene, potrivit Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică.

Astfel, la noi în țară, 1 din 4 adulți și fiecare al treilea copil suferă de rinită alergică, iar 1 din 5 copii suferă de astm alergic. De asemenea, 2% dintre adulţi şi 10% dintre copii sunt diagnosticaţi cu alergii alimentare, în timp ce 1.120.000 de români adulţi au o alergie la medicamente.

Distribuie
post-img
Prev post

GELATINA ALIMENTARĂ, BENEFICII PENTRU FRUMUSEȚE

Next post

DE CE TRUCURI ARE NEVOIE PARUL NOSTRU PRIMAVARA?

post-img