Clicky

PROPOLISUL, CEL MAI PUTERNIC ANTIINFECȚIOS NATURAL

Propolisul are o valoare terapeutică excepțională, confirmată în timp, ceea ce face să fie considerat unul dintre cele mai eficiente remedii oferite de natură.
Datorită proprietăţilor antibacteriene, antitoxice şi antiinflamatoare, propolisul s-a dovedit eficient în cel puţin 200 de afecţiuni.
Vă oferim în cele ce urmează mai multe recomandări făcute de prof. Constantin Milică privind utilizarea propolisului pentru vindecarea anumitor afecțiuni.
– În gripă, răceală, guturai şi laringită se utilizează tinctura de propolis 20%, cu acţiune antivirală (20-30 de picături diluate într-un păhărel cu apă sau lapte, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese cu o oră). Cu această tinctură se face gargară sau se fac inhalaţii dimineaţa şi seara.
– În tratarea bronşitei acute, a astmului infecţios şi abcesului pulmonar, se utilizează tinctura de propolis (30%), din care se iau câte 15-30 de picături de 3 ori pe zi, înainte de mese, într-un păhărel cu lapte sau apă călduţă, într-o cură care durează până la vindecare.
– În astmul bronşic sunt benefice şedinţele de aerosoli cu tinctură de propolis (15%), diluată cu apă în proporţie de 1:1; zilnic se fac câte 2 şedinţe cu o durată de 5 minute, urmate de odihnă 20 de minute, într-o cură de 15-30 de zile.
– În tratarea hipertensiunii arteriale şi a aterosclerozei este eficientă tinctura de propolis (20% în alcool 800), din care se iau câte 30 de picături în puţină apă, în fiecare dimineaţă pe nemâncate.
– În boli ale cavităţii bucale şi ORL (urechi, nas, gât), propolisul este eficient în gingivite, stomatită, abcese paradontale, paradontoză incipientă, dureri de dinţi sau după extracţii, faringo-amigdalite, laringite, sinuzite, otită sclerozantă hipoacuzivă, rinite. Se recomandă propolis brut (5-20 g pe zi, mestecat în gură sau supt), unguent în nas, spray-uri, aerosoli şi gargară. La otită se aplică tinctura (câte 10 picături de 3 ori pe zi) în urechea bolnavă.
Pâinea cu propolis, leac pentru bolnavii de ulcer
La gastrite hiperacide şi ulcere (gastric şi duodenal) se pun 30 de picături de tinctură de propolis (20%) pe o felie de pâine albă şi uscată, care se mestecă bine şi se înghite pe stomacul gol, de 4 ori pe zi, având efecte cicatrizante şi de reglare a secreţiei sucurilor acide (de aceea nu se consumă fără pâine).
Efecte favorabile au fost menţionate în enterite, colite acute şi cronice, steatoză hepatică, colecistite cronice, hepatită, ciroze, boli virotice ale stomacului şi în stimularea secreţiei biliare. Se foloseşte tinctura de propolis (20%), dimineaţa, pe stomacul gol, câte 30-40 de picături.
În durerile de stomac se iau câte 30 de picături tinctură în 100 ml lapte cald, dimineaţa, pe stomacul gol. Se poate lua şi pulberea de propolis brut, măcinată fin, luând 10-20 g pe zi, cu o oră înainte de mese, până la vindecarea completă.
Atenție! Vă rugăm să țineți cont că aceste recomandări au caracter general, care nu trebuie să înlocuiască controlul medical, în cazul în care suferiți de vreo problemă de sănătate.

Distribuie
post-img
Prev post

DIABETUL. TIPURI, FACTORI DE RISC, PREVENIRE

Next post

CUM SĂ SLĂBEȘTI RAPID ȘI SĂNĂTOS

post-img