Clicky

PROBLEME DE MEMORIE? VERIFICĂ-ȚI COLESTEROLUL!

In general, majoritatea oamenilor nu știe dacă are colesterolul crescut, dar uneori poți suspecta o problemă prin unele semne indirecte.

Colesterolul ridicat apare atunci când există prea multă substanță grasă (care asa si se numeste – colesterol) în sânge, ceea ce înseamnă că aveți mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral și un atac de cord.

Cel mai grav este ca persoanele cu colesterol ridicat nu sunt adesea conștienți că au o astfel de problemă până când sunt testați sau dacă nu ajung sa aibă probleme grave.

Cum să reduceți riscurile? Potrivit medicilor, există câteva semne relevante care ar putea semnala niveluri ridicate de colesterol.

Pierderea memoriei si a concentrarii

Un simptom neobișnuit al nivelurilor prea ridicate de colesterol poate fi pierderea memoriei. De asemenea, unele dintre cele mai neobișnuite simptome ale colesterolului ridicat includ dificultăți de concentrare.

Nivelurile scăzute de lipoproteine ​​de înaltă densitate (HDL) pot fi un factor de risc pentru pierderea memoriei la vârsta mijlocie târzie. Acest lucru sugerează că colesterolul HDL scăzut poate fi, de asemenea, un factor de risc pentru demență. Lipoproteinele de înaltă densitate scad nivelul colesterolului prin absorbția acestuia și returnându-l înapoi în ficat, de unde este apoi îndepărtat.

Lipoproteinele cu densitate scăzută (colesterolul „rău”) sunt cele care se acumulează pe pereții vaselor de sânge. În timp, acest lucru duce la o îngustare a părții interioare a vaselor, ceea ce duce la probleme.

Nivelurile ridicate de lipoproteine ​​cu densitate scăzută pot afecta memoria. Niveluri mai mari de lipoproteine ​​cu densitate joasă în plasmă au fost asociate cu performanțe mai scăzute în sarcinile de memorie de lucru.

Există patru moduri de a reduce nivelul colesterolului:

  • mâncați mai puține grăsimi saturate;

  • fa multa mișcare;

  • renunțe la fumat;

  • renunta la alcool.

Distribuie
post-img
Prev post

CE MUZICĂ ASCULTĂM ÎN FUNCȚIE DE AFECȚIUNI? CALMEAZĂ DUREREA, ÎNTĂREȘTE INIMA ȘI TE AJUTĂ SĂ MĂNÂNCI MAI PUȚIN

Next post

COMBATE CANCERUL ȘI NU PROVOACĂ DIABET: CE NU STIAȚI DESPRE CARTOFI?

post-img