Clicky

PRINCIPALELE 3 PROBLEME DE SĂNĂTATE CARE ÎI PREOCUPĂ PE ROMÂNI

Cancerul, afecțiunile cardiovasculare și stresul sunt principalele probleme de sănătate care îi preocupă pe români, potrivit unui studiu realizat de IPSOS în 34 de țări.
Pentru 49% dintre români, principala preocupare legată de sănătate este cancerul, în timp ce 35% dintre români sunt preocupați de afecțiuni legate de inimă.
Stresul este o problemă esențială pentru 34% dintre români, iar 28% dintre români sunt îngrijorați de diabet.
În topul preocupărilor legate de sănătate în România, urmează coronavirusul (27%), obezitatea (26%), infecțiile intraspitalicești (20%), sănătatea mintală (20%), consumul de alcool (17%), consumul de droguri (11%), fumatul (9%), demența (2 %), BTS (2 %), altceva (1%).
„Pandemia i-a făcut pe români să vorbească mai deschis despre starea lor emoțională, însă românii evită folosirea termenului de „sănătate mintală”. La nivel colectiv, în România sănătatea mintală este interpretată ca implicând prezența unei afecțiuni psihice, persoanele care suferă de astfel de afecțiuni fiind de regulă considerate periculoase, imprevizibile și fiind evitate sau chiar excluse din viața socială și profesională. Românii au tradus sănătatea mintală printr-un termen mai prietenos și acceptat social – „stres-ul”. Prin urmare, stresul în România a înregistrat scoruri peste media globală”, declară Laura Arpad, Healthcare Lead, Ipsos România.
La nivel global, coronavirusul a rămas procuparea numărul 1, pentru al treilea an consecutiv, în scădere însă cu 23 de puncte faţă de anul anterior. Sănătatea mintală a ocupat, pentru prima dată, locul al doilea la nivel global.
Cancerul este încă o preocupare importantă pentru omenire, puțin peste o treime dintre respondenți (34%) percepându-l ca pe o problemă de sănătate majoră. Nivelul de îngrijorare din Portugalia (79%) este cu mult peste orice altă țară și, de departe, principala preocupare din această țară. Urmează Belgia, unde 59% au identificat cancerul ca fiind principala problemă în domeniul sănătății, în timp ce România se află și ea în rândul țărilor cu scor mare (49%).

Distribuie
post-img
Prev post

GINKGO BILOBA: 5 PROPRIETĂȚI UNICE

Next post

VREAU SA STII!

post-img