Clicky

PRAZUL ȘI CELE MAI BUNE BENEFICII ALE SALE PENTRU SĂNĂTATE

Prazul, legumă atât de cunoscută la noi în țară și asociată mai ales cu zona Olteniei, este originar din zona Mării Mediterane și este apreciat din cele mai vechi timpuri, atât pentru gustul său, cât și pentru proprietățile pentru sănătate.

Prazul este înrudit cu ceapa și cu usturoiul și, la fel ca acestea, conține alicină, dar și vitaminele K, A, E și C, zinc, potasiu, cupru, fier și acid ascorbic.

În principiu, prazul conține aproximativ 90% apă și doar 20-30 de calorii, așa că puteți să consumați această legumă fără să vă îngrijorați cu privire la kilogramele în plus.

De asemenea, prazul este o sursă bogată de antioxidanți, aliați importanți în lupta cu boli precum diabetul, cancerul și bolile de inimă. Datorită conținutului ridicat de potasiu, care ajută la echilibrarea conținutului de sare, prazul contribuie la ameliorarea simptomelor hipertensiunii arteriale.

Fiind un bun emolient, prazul este recomandat și în inflamațiile căilor respiratorii, răgușeală, tuse și faringită.

Prazul îmbunățește digestia, deoarece reprezintă o sursă de fibre solubile Prazul este și un bun laxativ, dar și calmant al stărilor iritative ale tractului digestiv.

Prazul se poate consuma ca atare sau în diferite preparate, cum ar fi salatele. Decontul de praz, dacă se consumă în mod regulat, este foarte bun diuretic.

Extern, prazul este recomandat în prepararea diferitelor măști cosmetice, fiind eficient în tratarea acneei.

Distribuie
post-img
Prev post

PEDICUȚA, PLANTA CARE VINDECĂ DEPENDENȚA DE TUTUN ȘI DE ALCOOL

Next post

“ FRUMUSEȚEA SE ÎNVAȚĂ” OMEGA 7 SI CALITATEA PIELII NOASTRE

post-img