Clicky

PRĂJITURĂ DIN LIPII ȘI LAPTE CONDENSAT

Oricand te poti trezi cu un telefon care sa te anunte ca vei avea niste musafiri pe nepus in masa chiar a doua zi. Oricat de dragi sufletului tau sunt, tot te vei stresa un pic ca nu ai nimic deosebit pregatit si nu stii cu ce sa-I primesti. Iti oferim noi o reteta delicioasa care iti va aduce nu doar laudele, cu si respectul ca ai preparat-o singura si nu ai alergat direct la cofetarie.

Ingrediente:

Lipii – 250 gr. (12 foi)

Lapte condensat – 300 gr.

Ciocolata neagra – 30 gr.

Mandarină – 1 buc.

Mod de pregatire:

Tăiați lipiile în dreptunghiuri (dar pot ramane si in forma lor rotunda) și, daca doriti, puteti să le uscați pe fiecare in parte într-o tigaie goală, fără nimic in ea. Foile vor fi mai crocante, dar puteti sari peste procedura. Ar trebui să aveți 12 bucăți.

Ciocolata se da prin razatoare mare.

Puneți prima foaie de lipie pe o farfurie plată și ungeți-o cu lapte condensat. Se acoperă apoi cu o a doua foaie de lipie, se unge cu lapte condensat și se presara cu fulgi de ciocolată.

Repetati cat este procedura. Ciocolata poate fi inlocuita cu fructe proaspete sau confiate. Deasupra prajiturii se aseaza feliile de mandarina si se orneaza cu ciocolata.

Pune tortul la frigider pentru o oră sau două să se înmoaie.

Dacă ești la dietă sau urmezi o alimentație sanatoasă, dar îți dorești din tot sufletul ceva dulce, nu ar trebui să-ti refuzi acest desert. O bucată de prajitura de casă, cu siguranță, nu-ti va dăuna. Principalul lucru este s-o consumați dimineața și în cantități mici.

O astfel de prajitura se prepară cu ușurință din produse pe care le găsesti la orice magazin si va avea un gust peste toate așteptările dumneavoastră.

Poftă bună!

Distribuie
post-img
Prev post

TREI TIPURI DE LEZIUNI PE PLEOAPE ȘI CE REPREZINTĂ ELE

Next post

PEDICUȚA, PLANTA CARE VINDECĂ DEPENDENȚA DE TUTUN ȘI DE ALCOOL

post-img